Wat zijn kiemgroenten?
Kiemgroenten zijn scheuten die ontstaan uit het natuurlijke proces waarbij sporen of zaden ontkiemen op een teelt in water. Deze scheuten worden binnen een paar dagen uit zaad gekweekt. In het Engels wordt dit ook wel sprouting genoemd.
Deze biologische kiemgroenten bevatten talloze vitamines en mineralen in een zeer geconcentreerde vorm. Ze zijn niet voor niets aan een enorme opmars bezig!
En het beste nieuws? Je kan het allemaal lekker zelf doen! Behalve veel soorten kiemgroenten vind je ook de benodigdheden om zelf te kiemen. Zo vind je kiemschaaltjes, maar hebben we ook een echte kweekset: de Easy-Sprout. Zo ontbreekt het je nergens aan om zelf aan de slag te gaan.
Sommige kiemgroenten in ons assortiment kunnen het best met de Easy-sprout methode worden geteeld, zoals Alfalfa, Radijskers en Taugé. Andere kiemgroenten kunnen het best met het kiemschaaltje worden gekweekt, zoals Raapsteel, Rucolakers en Tuinkers.
Kiemgroenten zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan je gerecht, maar ook uitermate gezond!