Calcium

Calcium is een mineraal dat in het menselijk lichaam voornamelijk voorkomt in de botten en tanden. Daarnaast wordt calcium in het lichaam ook gebruik binnen lichaamsvloeistoffen die verantwoordelijk zijn voor spiersamentrekkingen, zenuwimpulsen en het afgeven van hormonen.

Opname van calcium

Van alle calcium die je binnenkrijgt wordt slechts 25% opgenomen door het menselijk lichaam. Alleen als het lichaam om extra vraagt, wordt het efficiënter opgenomen. Bij zwanger vrouwen ligt het opname percentage bijvoorbeeld op 50%, net zoals bij groeiende kinderen.

Over het algemeen nemen ouderen calcium minder goed op dan jongeren mensen.

Naast voldoende beweging en een gezond leefstijl is vitamine D de belangrijkste voorwaarde voor een goede opname van calcium. Voldoende calcium binnen krijgen heeft dus alleen zin als er ook voldoende vitamine D in het lichaam voorkomt.

Calcium komt niet alleen voor in melk

Calcium staat sinds jaar en dag bekend als belangrijk ingrediënt van melk. Van nature komt calcium echter veel voor in planten die het uit de grond opnemen. Dieren eten vervolgens die planten, waardoor het calcium in ons melk terecht komt.

Calcium vind je terug in onder andere voeding zoals bloemkool, broccoli, spruitjes, spinazie en amandelen. Daarnaast kun je gebruik maken van één van onze pure calcium supplementen.

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.