TerraSana betekent letterlijk gezonde aarde. Ze maken biologische voeding met respect voor de mens, dier en planeet. 'Geef de aarde gezonde voeding, dan krijg je gezonde voeding terug'.
Biologisch & puur
Alle ingrediënten van TerraSana zijn biologisch en van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze FSSC-gecertificeerd, wat een belangrijk certificaat is voor voedselveiligheid.
Bij de productie van biologisch voedsel wordt gebruikgemaakt van wat de aarde ons geeft. Er wordt dus geen gebruikgemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch gemodificeerde organismen. Dit heeft veel voordelen, zoals:
beter voor de gezondheid
biologische landbouwmethoden zijn milieuvriendelijker
betere behandeling van dieren
het is vaak lokaal en seizoensgebonden, wat de ecologische voetafdruk verkleint
Ook vind je geen onnodige toevoegingen in de producten van TerraSana en hier zijn ze transparant over. Alles staat weergegeven op het label!
Nori (porphyra) is een speciaal in bladen geperste zeewier dat nauwelijks verdere bereiding behoeft en daardoor onmiddellijk voor consumptie beschikbaar is.
Ahornsiroop Graad C van Terrasana is overheerlijke karamelachtige ahornsiroop. Heerlijk als zoetmiddel in diverse bakproducten, fruitsalades of door de yoghurt of over pannenkoeken. Goed alternatief voor suiker in de koffie en thee.
Bruine rijst Amazake is zowel vegan, gluten- en lactosevrij. Lekker door baksels, desserts en smoothies. Amazake bruine rijst is gemiddeld zoet van smaak
Agar-agar is een biologisch bind- en geleermiddel met een enorme bindkracht. Je kunt het vergelijken met gelatine, maar agar-agar is nóg krachtiger en bovendien 100% vegan.
Terrasana kokosmelk bestaat voor maar liefst 80% uit kokos. Het gehalte vet is 22%. Het smaakt heerlijk in soepen, Oosterse gerechten, wokschotels, sauzen, baksels, dessert en cocktails.
Kuzu is een natuurlijk, Japans bindmiddel dat komt van het zetmeel van de kuzuplant. Het is neutraal van smaak en bindt soepen, sauzen en (warme) nagerechten effectief. Kuzu is zowel plantaardig als glutenvrij. Grijze kuzu is ongewassen en ongefilterd, waardoor je iets meer nodig hebt dan bij witte kuzu.
Deze heerlijke Japanse noedels zijn gemaakt van biologische bruine rijst, pompoen, gember en water. Ze zijn 100% glutenvrij, heerlijk van smaak en uniek qua textuur. Bovendien heb je minder dan 5 minuten kooktijd nodig.
Boekweit is in de Nederlandse keuken steeds meer een plekje aan het veroveren. In Japan wordt er al eeuwen met dit glutenvrije product gewerkt. Deze boekweitnoedels bestaan voor 95% uit boekweit en voor 5% uit zoete aardappel.