If You Care

If You Care is een pionier in milieuvriendelijke papier- en aluminiumproducten, bekend om hun ongebleekte en chloorvrije materialen. Ze streven naar het minimaliseren van afval en gebruiken gerecycled karton voor hun verpakkingen.

Pioniers

If You Care werd in 1990 opgericht en pionierde met ongebleekte koffiefilters, waarmee het merk de eerste en enige in Noord-Amerika was. Al snel volgden ongebleekt perkamentbakpapier en bakbekers. Op dat moment was er geen ander merk op de Noord-Amerikaanse markt dat bruine, chloorvrije papierproducten aanbood. 

Eerste gerecyclede aluminiumfolie

In 2004 introduceerde If You Care de allereerste aluminiumfolie gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Dit product zorgde voor een energiebesparing van maar liefst 95% vergeleken met conventionele aluminiumfolie. Daarna werden in 2007 heavy duty aluminiumfolie voor grillen en barbecueën, evenals gewaxt papier, vervaardigd van ongebleekt papier bedekt met sojabonenwas, gelanceerd.

FSC gecertificeerd

Vanaf begin 2009 nam If You Care een gedurfd groeitraject aan en introduceerde jaarlijks innovatieve en unieke producten, waaronder 100% koolstofneutrale aanmaakblokjes, vervaardigd van FSC-gecertificeerd hout en plantaardige olie, sandwich- en snackzakjes van ongebleekt vetvrij papier, sponsdoeken en herbruikbare papieren handdoeken van cellulose en non-GMO-katoen, evenals Fair Trade huishoudelijke handschoenen, onder andere. If You Care voegde ook Was- en Afwasmiddelen aan het assortiment toe. In 2016 lanceerde If You Care Parchment Roasting Bags, de allereerste non-stick perkamenten braadzakken op de markt, ter vervanging van op aardolie gebaseerde plastic zakken.

Streven

If You Care streeft naar het verminderen van de hoeveelheid afval in onze afvalstromen. Het doel is om, indien mogelijk, niets over te laten na gebruik en op de juiste manier weg te gooien. De verpakking is vervaardigd van ongebleekt gerecycled karton of papier, dat opnieuw gerecycled kan worden.

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.