De Bolster is een familiebedrijf met passie voor biologische zaden. Zaden voor groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten. De Bolster is rond 2005 opgericht in Epe, door Bart en Elly Vosselman. Samen met hun zoon Frank en zakenpartner Patrick Hoogendoorn namen zij destijds zadenbedrijf De Bolster over van echtpaar Harry en Chris Douwes. Wat begon als een klein familiebedrijf, met alle bedrijfsactiviteiten uitgevoerd in de oude boerderij, is uitgegroeid tot een professioneel en gespecialiseerd bedrijf met ruim 40 vaste medewerkers.
De Bolster Productie en visie
De Bolster produceert ruim 340 rassen voor professionele telers, zaadbedrijven, retailers en hobby-tuiniers. De Bolster legt haar focus op het veredelen van groenten en het vermeerderen van zaden (groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten). Door de productie van biologische zaden is de Bolster uitgegroeid tot een gerespecteerd merk in biologische zaden.
Bij De Bolster geloven ze in pure voeding, wereldwijd voor iedereen toegankelijk, eerlijk en bewust geproduceerd, met zorg voor de natuur en respect voor elkaar. Ze willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch. Bij De Bolster geloven ze in een wereld waarin 100% biologische groente beschikbaar is voor iedereen, gezond en eerlijk geproduceerd, met zorg en respect voor mens en natuur.
De Bolster 100% biologisch
De biologische zaden zijn puur natuur: de Bolster maakt geen gebruik van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Biologisch betekent ook dat de zaden volledig vrij zijn van genetische modificatie (GMO). Bij GMO maken mensen kunstmatige aanpassingen in het DNA van de plant. De Bolster is tegenstander van deze techniek. Ze vinden het belangrijk dat iedereen ter wereld toegang heeft tot gezonde groenterassen die uitsluitend eigenschappen bevatten zoals die in de natuur voorkomen. Met de biologische zaden van De Bolster ben je zeker van een biologische start van je teelt!
Zonnebloem kiemgroente heeft een heerlijke nootachtige smaak. Deze kiemgroente is een iets minder bekende spruit, maar zeker een waardevolle aanvulling vanwege de rijkdom aan vitamines.
De spruiten kunnen onder andere gebruikt worden in salades en roerbakschotels.
Taugé kiemgroente is de spruit van een ontkiemde mungboon en wordt veelal in Aziatische wok-gerechten en loempia’s gebruikt. De kiemen zijn lekker knapperig en zeer gezond.
Rucolakers kiemgroente geeft kiemspruiten die heerlijk in salades smaken of als garnering gebruikt kunnen worden. Ze hebben een vrij scherpe en wat nootachtige smaak.
Rode kool kiemgroente heeft een hoge voedingswaarde en is door de rood met groene kiempjes ook heel decoratief. Deze kiemgroente heeft een echte koolsmaak.
Radijskers 'Daikon' wordt gebruikt als smaakvolle toevoeging aan sausjes, salades en sandwiches. 'Daikon' is een enigszins pikante kiemgroente met een frisse, licht peperige smaak.
Raapsteel kiemgroente is een snelle kiemer, die na ongeveer 9 tot 11 dagen oogstbaar is. Deze soort is makkelijk te kweken en blijft lang goed. De raapsteelkiemen hebben een vrij milde, frisse smaak.
Mosterdkers is een pittige spruitgroente met mosterdsmaak. Deze kiemgroente kan goed gebruikt worden bij o.a. sandwiches, aardappelpuree en mosterdsoep.
Groene erwt als kiemgroente heeft een zoete smaak en wordt veel gebruikt als versiering van salades. Ook lekker als tussendoortje, op brood, in sla, soep of andere warme gerechten.
Fenegriek kiemgroente is vrij pittig en heeft een nootachtige smaak en een mild kerriearoma. Deze kiemgroente is goed te combineren met Indiase gerechten.
Basilicumkers kiemgroente is heerlijk als garnering bij gerechten uit de Mediterrane keuken, maar ook bij gerechten uit de Thaise en Indonesische keuken. De spruiten kunnen ook gebruikt worden bij het maken van pesto.
Alfalfa kiemgroente is één van de meest bekende spruitgroenten met een een vrij milde smaak. De spruiten kunnen goed als garnering of bij kaas gegeten worden.
De lekkerste biologische kiemgroenten kweek je zelf met dit handige kiemschaaltje: snel, schoon en simpel. De kiemen zijn heel gezond en smakelijk voor op brood, in salades of als garnering. Het glazen schaaltje en het uitneembare rooster zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor reiniging in de vaatwasser.
Thuis kiemgroente kweken zonder grond? De Easy-sprout is de ideale kweekset om kiemgroenten mee te kweken. Na een paar dagen zijn ze al klaar voor consumptie. Inclusief eenvoudig en duidelijk Nederlandstalig stappenplan om zelf succesvol kiemgroenten te kweken.
Met dit complete kiemgroenten zadenpakket met zes kiemgroenten kweek je thuis in een handomdraai verse kiemgroenten. Het kiemschaaltje is inbegrepen in dit pakket, zodat je direct van start kunt gaan.
Met het pakket 'Kruidentuin' ontvang je een mooie samenstelling van kruiden voor je kruidentuin en ontdek je welke kruiden je goed bij elkaar kunt telen en hoe je ze toe kunt passen in de keuken. Geschikt voor in de vollegrond en voor potten of bakken op het balkon.
Je hebt niet altijd een grote tuin nodig om groenten te telen. Met dit pakket kun je meteen aan de slag gaan met het telen van biologische groenten in je stadstuin, balkon of zelfs je vensterbank.