Probiotica en Vezels

In het maagdarmkanaal van de mens bevindt zich een grote verscheidenheid aan micro-organismen. Deze micro-organismen leveren een grote bijdrage aan de stofwisseling en de productie van energie. Het is een bacterie gemeenschap dat een eigen ecosysteem vormt. Hier vinden verschillende processen plaats, zoals bescherming van het slijmvlies, stimulatie van het immuunsysteem, het verdedigen tegen schadelijke organismen en het herstellen van de darmwand.

In de maag en de dunne darm bevinden zich relatief weinig bacteriën. De dikke darm zorgt voor de energieproductie uit vezelrijke en moeilijk verteerbaar voedsel. Er bevinden zich zo’n 100.000.000.000.000 bacteriën in de dikke darm. De 1,5 kilo aan bacteriën in onze dikke darm kunnen dagelijks zo’n 1000 calorieën produceren. Dit is ook de reden dat het eten van genoeg groenten zo gezond is. Het produceert de energie voor ons lichaam.

De microbiotica supplementen van Puur&Fit ondersteunen de darmflora en brengen een balans aan in de juiste darm bacteriën.

Wat zijn probiotica?

Als levensmiddelen bepaalde bacteriën bevatten, worden ze probiotica genoemd. Probiotica kunnen van nature in voeding voorkomen en zijn ook te koop in de vorm van probiotische yoghurt of yoghurtdrankjes, capsules, poeders, kauwtabletten en sachets. Bekende bacteriesoorten die in deze producten voorkomen zijn o.a. Lactobacillen en Bifidobacteriën, maar ook de wat minder bekende Lactococcen en Enterococcen. Deze soorten zijn er in verschillende varianten, zoals Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus Faecium en Lactococcus lactis.

Goede overleving en voldoende kve's

Levensvatbare bacteriën worden uitgedrukt in kve’s (Kolonie Vormende Eenheden). Probiotica met een goede kwaliteit hebben een goede overleving in het spijsverteringskanaal. Een kwalitatief probioticum bevat ook voldoende kve’s.

Wanneer neem ik probiotica in?

Het heeft de voorkeur om probiotica op een lege maag in te nemen, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan. Als de maag leeg is, zijn de bacteriën minder lang in aanraking met maagsap en worden er geen spijsverteringssappen aangemaakt. Deze sappen zijn nuttig voor de vertering, maar ze verlagen ook de overlevingskans van de bacteriën in het product. Wacht na het innemen van het supplement een half uurtje met eten, anders worden deze sappen alsnog geactiveerd. Lukt het een keer niet om het probioticum op een lege maag in te nemen? Neem ze dan op een ander willekeurig moment.

Hoe neem ik probiotica in?

Veel soorten probiotica dienen bij voorkeur eerst te worden opgelost en doorgeroerd in handwarme vloeistof, bijvoorbeeld water, voordat je ze inneemt. De miljarden bacteriën zijn in een soort ‘slaaptoestand’ gebracht, waardoor ze voor langere tijd bewaard kunnen worden en hebben vloeistof nodig om weer tot leven te komen. Neem probiotica dan ook bij voorkeur in met lauwwarm water. Kauwtabletten zijn dus zo gek nog niet: dan zorgt tijdens het kauwen jouw speeksel voor het benodigde vocht.

  • 120 stuks
  • HealthForce
Kruiden supplementen
HealthForce Digestion Enhancement Enzymes (120...

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 41,95
  • 60 capsules
  • Living Nutrition
Probiotica
Your Flora Sensitive BIO (60st - Living Nutrition)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 26,50
  • 60 capsules
  • Vitals
Probiotica
Microbiol Intiem (60 caps - Vitals)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 44,95
  • 60 capsules
  • Vitals
Probiotica
Microbiol Trio Platinum (60 caps - Vitals)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 79,95
  • 30 capsules
  • Vitals
Probiotica
Microbiol Platinum (30 caps - Vitals)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 34,95
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.