Mosterdkers - Kiemgroente BIO (De Bolster)
Mosterdkers is een pittige spruitgroente met mosterdsmaak. Deze kiemgroente kan goed gebruikt worden bij o.a. sandwiches, aardappelpuree en mosterdsoep.
Mosterdkers (Sinapis alba) smaakt goed in sandwiches of verwerkt in aardappelpuree of mosterdsoep. Zoals de naam al doet denken, heeft deze vitaminerijke spruitgroente een mosterdsmaak.
Voor het kweken van de kiemgroente gebruik je het best een kiemschaaltje. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk!
Hoe kiem je Mosterdkers
- Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.
- Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig en met een beetje tussenruimte op het rooster.
- Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.
- Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.
- Na twee dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.
- Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.
- De kiemwortels boven het rooster kunnen er wat pluizig uitzien. Het lijkt op schimmelpluis, maar meestal zijn het wortelharen. Wortelharen groeien in een mooie cirkel uit de kiemwortels en verdwijnen als je ze nat maakt met een plantenspuit.
- Na 6 tot 8 dagen zijn de kiemplantjes 4 tot 6 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.
Inhoud kleinverpakking | 50 gram |
Gewicht zaden | 200 graden per gram |
Standplaats | zon-halfschaduw |
Planthoogte | 4-6 cm |