Raapsteel - Kiemgroente BIO (De Bolster)
Raapsteel kiemgroente is een snelle kiemer, die na ongeveer 9 tot 11 dagen oogstbaar is. Deze soort is makkelijk te kweken en blijft lang goed. De raapsteelkiemen hebben een vrij milde, frisse smaak.
Raapsteel kiemgroente (Brassica rapa) vormt kiemen met een milde en frisse smaak. Deze snelle kiemer is gemakkelijk te kweken en na ongeveer 9 tot 11 dagen oogstbaar.
Voor het kweken van de kiemgroente gebruik je het best een kiemschaaltje. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk!
Hoe kiem je Raapsteel
- Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.
- Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig en met een beetje tussenruimte op het rooster.
- Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.
- Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.
- Na twee dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.
- Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.
- De kiemwortels boven het rooster kunnen er na een paar dagen wat pluizig uitzien. Het lijkt op schimmelpluis, maar meestal zijn het wortelharen. Wortelharen groeien in een mooie cirkel uit de kiemwortels en verdwijnen als je ze nat maakt met een plantenspuit.
- Na 9 tot 11 dagen zijn de kiemplantjes 4 tot 6 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.
Inhoud kleinverpakking | 25 gram |
Gewicht zaden | 500 graden per gram |
Standplaats | zon-halfschaduw |
Planthoogte | 4-6 cm |