Etherische olie

Etherische olie van Van Toen Remedies | biologische essentiële olie

Etherische olie is verkrijgbaar in veel varianten. Er zijn zuivere etherische oliën en aangelengde varianten, waarbij er enkele druppels etherische olie worden toegevoegd aan een goedkope drager. Ook zijn  er biologische varianten beschikbaar. 

Van Toen biologische etherische olie

Voor Puur & Fit kiezen we voor de biologisch gecertificeerde essentiële olie van Van Toen. Deze etherische olie is niet alleen 100% puur en biologisch maar ook nog eens zeer fatsoenlijk geprijsd. 

Hoe gebruik je etherische olie?

Etherische olie kan je op ontzettend veel manieren gebruiken. Een overzicht van de meest gangbare manieren vind je hier: 

1. Meng etherische olie met massageolie

Een massageolie verrijkt met een etherische olie kan de massage veel effectiever maken. De oliën hebben allemaal hun eigen eigenschappen en je kan ze dus inzetten voor verschillende doelen. Denk dus na over het doel van de massage voordat je een geur eruit pikt. Pepermunt kan bijvoorbeeld helpen bij stijve spieren. Je gebruikt 10 tot 15 druppels etherische olie per 100 ml massageolie.

2. Meng etherische olie met huidverzorging

Maak je eigen huidverzorging! De basis is je eigen favoriete (biologische) huidverzorging en daarna meng je deze met een paar druppels van je favoriete etherische olie. Let op dat etherische olie nóóit puur op de huid gebruikt kan worden, deze moet altijd worden verdund. En het is belangrijk om te beseffen dat deze oliën veel voordelen bieden, maar het is ook een ingrediënt (zoals alle ingrediënten) waar je gevoelig voor kunt zijn. Etherische oliën worden op de INCI lijst van je verzorging dan ook altijd aangemerkt als allergeen (zoals Linalool en Limonene)

3. Gebruik etherische olie als parfum

Ben je (over) gevoelig voor synthetische parfums, dan kun je als natuurlijk alternatief biologische etherische of etherische oliën gebruiken. Meng een paar druppels van je favoriete geur met je huidolie en / of bodylotion en voila!

4. Een paar druppels biologische etherische of etherische olie in het bad

Een ontspannend bad met een heerlijk natuurlijk aroma…. Hoe klinkt dat? Supergemakkelijk te bereiken door een paar druppels van je favoriete geur aan je bad toe te voegen. 

5. Adem de etherische olie in

Als je je gemoedstoestand wilt beïnvloeden door middel van deze biologische etherische oliën, kun je ervoor kiezen om deze puur (geur) in te ademen. Merk op dat deze oliën erg sterk en geconcentreerd zijn. Zo kun je overal genieten van de heerlijke / effectieve geur. Neem bijvoorbeeld altijd een flesje geur naar keuze mee in je tas.

6. Verdamp etherische oliën

Verkouden worden? Gebruik een paar druppels (bijv. Eucalyptus) in een kom met heel water en gebruik dit om te stomen. De geur helpt je veel vrijer te ademen.

7. Verbrand of verdamp biologische etherische oliën als heerlijk huisparfum

  • Vul je aromabrander met een laagje water vermengd met een paar druppels etherische olie en zet er een theelichtje onder.
  • Verdamp etherische olie in een diffuser. Een diffuser verspreidt een nevel met een subtiel aanwezig maar toch zacht aroma. Tegelijkertijd bevochtigt zo'n diffuser ook de kamer. Vuile luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, de lucht wordt zuiverder en je kamer vult zich met een heerlijk aroma.
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.