Alfalfa - Kiemgroente BIO (De Bolster)
Alfalfa kiemgroente is één van de meest bekende spruitgroenten met een een vrij milde smaak. De spruiten kunnen goed als garnering of bij kaas gegeten worden.
De spruiten van Alfalfa (Medicago sativa) passen bij kaas of kunnen als garnering gebruikt worden. Deze spruitgroente heeft een milde smaak en kan na één week kweken in een kiemschaaltje al gegeten worden. Zoals alle spruitgroentes houdt Alfalfa van een zonnige standplaats.
Voor het kweken van de kiemgroente gebruik je het best een kiemschaaltje. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk!
Hoe kiem je Alfalfa
- Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.
- Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig en met een beetje tussenruimte op het rooster.
- Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur.
- Alfalfa kan in het licht of in het donker worden geteeld. Op een lichte plek, maar niet in de volle zon, worden de kiemplantjes groen. In het donker blijven ze wit. Groene alfalfa heeft een sterkere smaak dan witte.
- Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.
- Na twee dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.
- Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.
- Na 8 tot 12 dagen zijn de kiemplantjes 3 tot 4 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.
Inhoud kleinverpakking | 50 gram |
Gewicht zaden | 500 graden per gram |
Standplaats | zon-halfschaduw |
Planthoogte | 3-4 cm |