De Nieuwe Band

De Nieuwe Band is een Bedrijf die tegenwoordig 100% van hun producten biologisch maakt. In 2018 is het overgenomen door coöperatie Odin die dezelfde lijn voert als De Nieuwe band en met ongeveer 500 mensen in dienst, 2 distributiecentra, een boedereij en een imkerij is Odin echt een Bio gigant geworden. 

Keurmerken

De producten bij Odin zijn allemaal biologisch en daarvoor heeft Odin het EKO-keurmerk ontvangen dit betekent dat minimaal 90% van de producten biologisch moeten zijn. Daarnaast zijn de non-food producten duurzaam, hier is ook een keurmerk voor ontvangen. 

Het voorkomen van verspilling

Bij veel grote supermarkten wordt heel erg veel verspilt, puur om dat schappen vol te houden en de klant tevreden wegloopt. Dat is iets wat ze bij Odin anders doen, er wordt een betere balans gezocht tussen genoeg producten in huis hebben en zo min mogelijk overvoorraad hebben. En als er dan toch overvoorraad is dan wordt dit weggegeven aan dieren verzorging, voedselbanken of restaurants. 

No/low waste

Klimaatbewust handelen zit in de genen van Odin, en daarom wordt er zo veel mogelijk aan gedaan om zo min mogelijk afval te produceren. Het liefst zou je streven naar no waste maar dat is zo goed als onmogelijk en daarom doet Odin er zo veel mogelijk aan om dit te minimaliseren. Zo word er gewerkt met duurzaam materiaal tijdens het inpakken maar ook wordt er meegedacht met de klant door producten ook los aan te bieden i.p.v. in een grote verpakking. 

bijen 

Wat mensen vaak vergeten is dat bijen ons ecosysteeem in stand houden, bloemen en planten kunnen niet zonder deze geel zwarte diertjes. Maar Odin is dit zeker niet vergeten want naast de boederij ligt de imkerij van Odin die ervoor zorgt dat de bijensterfte hopelijk teruggedrongen kan worden. 

Wij als Puur&Fit zijn gecharmeerd door Odin omdat ze overal hun steentje bijdragen en ook nog goede levensmiddelen produceren.

Oops!

Sorry! The page not found!

This's not the web page you're looking for

Please try one of the following pagesHomepage
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.