Foekje Fleur

Foekje Fleur verovert met Bubble Buddy niet alleen de groene mensen maar de hele wereld!

Foekje Fleur heeft als achtergrond de kunstacademie gedaan, en dat is absoluut te zien in haar werk! Tijdens haar studie raakte zij geschokt door de Plastic Soup in de oceanen die destijds flink het nieuws beheerste. Sinds dat moment van bewustwording griezelde Foekje van plastic en heeft ze enorm haar best gedaan om plastic verpakkingen uit haar leven te bannen.

Toen zij langs de Maas ging kijken, raakte zij opnieuw geschokt. Ze vond in de uiterwaarden speelgoed, gebruiksvoorwerpen, flessen van shampoo, afwasmiddel, slakkenverdelger en motorolie. Die flessen dreven ooit in de rivier en lagen nu al tientallen jaren in de uiterwaarden.

Kunst als aandacht voor

Zoals alleen een echte kunstenaar zich onderscheidt, zette Foekje haar vondsten om in een kunstproject: 'the Bottle Vase Project'. Zij maakte de plastic flessen na in porselein versies, precies zoals ze ze had aangetroffen: zonder dop, zonder etiket, vaal van de zon in zachte tinten.

Dit project werd een groot succes en het bestaan van de Plastic Soup werd mede door haar project in rap tempo bij een veel groter publiek bekend. Maar dit was niet genoeg voor Foekje zelf. Immers, de Plastic Soup werd hier niet kleiner van.

Foekje ging aan de slag met het verminderen van plastic wegwerpartikelen en ontwikkelde een prachtige blokzeep in verschillende varianten. Dat scheelde alvast weer veel plastic flessen voor shampoo en schoonmaakmiddel. Maar ook dat was niet genoeg :-)

GoodtoGive en Bubble Buddy

In 2016 vroeg Jacqui Burger van GoodtoGive haar om eens na te denken over een zeepbakje. Foekje ontwierp toen de Bubble Buddy: een zeepbakje waarin je je blokzeep kan leggen zodat deze goed droogt, met een rasp deksel zodat je de blokzeep ook kan raspen om tot een multifunctioneel sopje op te lossen.

Hoe gaaf zou het zijn als de Bubble Buddy kan worden gemaakt door het gevonden plastic te recyclen? Je kan je voorstellen dat dit een flinke uitdaging was. Plastic recycling naar nieuwe producten stond immers nog in de kinderschoenen en het opzetten van een productielijn hiervoor kostte uiteindelijk 2 (!) jaar. Maar ze hebben dit doorgezet en met een ongelooflijk resultaat!

Bubble Buddy - Good to Give

De Bubble Buddy is een prachtig zeepbakje voor blokzeep, met een geïntegreerde rasp, zodat je de blokzeep gemakkelijk transformeert in een multifunctioneel vloeibaar schoonmaakmiddel.

De Bubble Buddy komt in een mooi kartonnen doosje ontworpen door Rachel Sender en is zo echt prachtig om als cadeau te geven. Een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd die als doelstelling heeft om wereldwijd het leven in de zee te beschermen. Dus het is niet alleen leuk om te geven maar letterlijk Good to Give. Wij zijn dus topfan van dit project en kijken ernaar uit of er nog een vervolg op komt!

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.