Magnesium

Magnesium in voldoende mate in het lichaam is erg belangrijk. Een magnesiumtekort kan vervelende gevolgen hebben. Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor botten, eiwitten en het overdragen van prikkels in spieren en zenuwen. Het mineraal heeft een grote verantwoordelijkheid voor strekken en samentrekken van spieren. De krachtige op en neer beweging van de hartspier is hier een goed voorbeeld van.

Magnesium en calcium

Magnesium is erg belangrijk in combinatie met calcium. Voldoende calcium in het lichaam is nutteloos als er zich ook niet de juiste verhouding magnesium in het lichaam bevindt. Hierdoor krijgt het lichaam een signaal van calcium overschot. Er wordt een proces in gang gezet om dit af te breken, waardoor calcium uit de botten wordt onttrokken.

Magnesium: waar zit het in?

Magnesium komt van nature vooral voor in groen bladerige groente, noten en zaden. Elke dag noten eten zoals cashewnoten of amandelen kan de hoeveelheid magnesium in je lichaam op een goed niveau brengen.

Producten waar je magnesium in vindt: Spinazie, pompoenpitten, sojabonen, cashewnoten, amandelen en sperzieboontjes.

Magnesium supplementen

Binnen ons assortiment bieden wij een grote verscheidenheid van verschillende merken magnesium supplementen. De producten die wij aan bieden zijn zuiver en van hoge kwaliteit.

  • Orthica
Magnesium
Magnesium-400 (120 caps - Orthica)
€ 32,95
  • 60 ml
  • Vitals
Magnesium
Elementair Magnesium (60ml - Vitals)
€ 16,95