Magnesium

Magnesium in voldoende mate in het lichaam is erg belangrijk. Een magnesiumtekort kan vervelende gevolgen hebben. Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor botten, eiwitten en het overdragen van prikkels in spieren en zenuwen. Het mineraal heeft een grote verantwoordelijkheid voor strekken en samentrekken van spieren. De krachtige op en neer beweging van de hartspier is hier een goed voorbeeld van.

Magnesium en calcium

Magnesium is erg belangrijk in combinatie met calcium. Voldoende calcium in het lichaam is nutteloos als er zich ook niet de juiste verhouding magnesium in het lichaam bevindt. Hierdoor krijgt het lichaam een signaal van calcium overschot. Er wordt een proces in gang gezet om dit af te breken, waardoor calcium uit de botten wordt onttrokken.

Magnesium: waar zit het in?

We krijgen magnesium binnen via onze voeding. Magnesium komt van nature vooral voor in groenbladerige groente, noten en zaden. Hoe groener de groente des te meer magnesium deze bevat. Maar ook elke dag noten eten zoals cashewnoten of amandelen kan de hoeveelheid magnesium in je lichaam snel op een goed niveau brengen.

Producten waar je magnesium in vindt: Spinazie, pompoenpitten, sojabonen, cashewnoten, amandelen, sperzieboontjes en cacao.

Magnesium supplementen, welk supplement moet ik kiezen? 

Binnen ons assortiment bieden wij een grote verscheidenheid van verschillende merken magnesium supplementen. De producten die wij aan bieden zijn zuiver en van hoge kwaliteit. 

Natuurlijk magnesium of synthetisch magnesium

Er is een hardnekkig misverstand dat natuurlijke magnesium beter biologisch beschikbaar of opneembaar is dan gesynthetiseerde varianten. Dit is echter nooit bevestigd door onderzoek. 

Dat is ook precies de reden waarom wij nooit een natuurlijk magnesium zullen adviseren boven een gesynthetiseerd magnesium, het is echt een persoonlijke keuze. 

Wat wél is onderzocht, is de opneembaarheid van organisch gebonden magnesium versus anorganisch gebonden magnesium. Waar gaat dit over? 

In een magnesium supplement kan het mineraal gebonden zijn aan een organische of een anorganische stof. Een organische stof is in de natuur gemaakt door een organisme (waar het woord organisch naar verwijst). Een anorganische stof wordt niet door levende organismen in de natuur gemaakt. 

Er zijn veel magnesium supplementen verkrijgbaar met anorganische verbindingen. Deze zijn veel goedkoper en bovendien gemakkelijk te produceren. Bekende voorbeelden van anorganische magnesium supplementen zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Er wordt weleens beweerd dat anorganisch gebonden magnesium niet opneembaar is. Dat ligt echt wel wat genuanceerder. Anorganische magnesiumzouten zijn minder makkelijk oplosbaar en hebben een zeer zure omgeving nodig om de magnesiumverbinding te verbreken. Bij Puur & Fit vind je géén magnesiumsupplementen die enkel anorganisch gebonden zijn. 

In diverse onderzoeken is aangetoond dat organisch gebonden magnesium makkelijker wordt opgenomen in de darmen en effectiever is in het lichaam. Dat komt voor een groot deel omdat ze minder zuur nodig hebben om op te lossen, wat ze ook meteen geschikter maakt voor oudere mensen, die over het algemeen minder maagzuur produceren of voor mensen die maagzuurremmers gebruiken. Bekende organisch gebonden magnesium supplementen zijn bijvoorbeeld magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. 

Kiezen voor een natuurlijk magnesium

Gebruik jij graag natuurlijke producten, dan kan je kiezen voor het natuurlijke magnesium van Puur & Fit, het is scherp geprijsd en bovendien biologisch gecertificeerd. 

Kiezen voor magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een samenstelling van magnesium met citraat (citroenzuurzout). Dit is een organisch gebonden magnesium dat je lichaam goed kan opnemen. Magnesiumcitraat kan ook goed worden opgenomen door weefsels en spieren en is daarom bij uitstek ideaal voor sporters en mensen met een actieve leefstijl. 

Magnesiumcitraat ondersteunt een gezonde werking van de spieren, ondersteunt het energieniveau en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel. 

Kiezen voor magnesiumbisglycinaat

Ook magnesiumbisglycinaat is een organisch gebonden magnesium. Het mineraal is gebonden aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. Door deze binding kan het mineraal de bloed-hersenbarrière makkelijker passeren. 

Magnesiumbisglycinaat is van belang voor ons zenuwstelsel en draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest. Het kan ook extra van betekenis zijn voor mensen die last hebben van prikkels of concentratieproblemen. 

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.