Omega vetzuren

Er zijn drie soorten vetzuren. De verzadigde vetzuren, de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en de meervoudig onverzadigde vetzuren.

Verzadigde vetzuren

Verzadigde vetzuren zijn de ‘ongezonde’ vetzuren, die door het lichaam niet of onvoldoende worden afgebroken. Deze vetzuren komen vooral voor in vlees, melkproducten en snacks.

Onverzadigde vetzuren

Onverzadigde vetzuren zijn de essentiële vetzuren. Deze worden door het lichaam zelf niet aangemaakt en dien je dus door voeding binnen te krijgen.

De onverzadigde vetzuren zijn ook weer onder te verdelen:

 • omega-3 (EPA, DHA)
 • omega-6 (linolzuur) en
 • omega-9 


Van de omega-3-vetzuren zijn de bekendste: alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en docosapentaeenzuur (DPA). EPA en DHA zijn vooral bekend als visvetzuren maar worden gelukkig ook steeds meer rechtstreeks uit algen gewonnen.En dat vinden wij supergoed nieuws natuurlijk, want zo kun jij genieten van de gezondheidsvoordelen van Omega vetzuren en tegelijkertijd de vissen met rust laten. 

 

Welke Omega 3 vetzuren kan je bij ons kopen?

In bijgaand schema (helaas niet zichtbaar op mobiel maar wel op tablet, laptop of desktop) zie je overzichtelijk de verschillen tussen de Omega 3 vetzuren in onze collectie:

 

Laag gedoseerd (< 250 mg): Puur Rineke en Mattisson

 • Wil je kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van Omega 3-vetzuren, dan heb je minimaal 250mg per dag nodig. De gezondheidsclaims op Omega 3-vetzuren gelden dan ook pas bij een dagelijkse inname vanaf 250 mg per dag. 
 • Puur Rineke en Mattisson zijn allebei in een lage dosering verkrijgbaar van 225 mg. Zoals je ziet, zijn de formules identiek, dus je kan kiezen voor een merk waar je fan van bent. Of voor de prijs of beste aanbieding natuurlijk. Kies je voor Mattisson, kijk dan ook eens naar de kostenbesparing als je kiest voor de voordeelverpakking van 120 capsules, je bent dan nog voordeliger uit. Let op: voor de gezondheidsclaims dien je altijd 2 capsules per dag te slikken. 

 

Medium gedoseerd (250 - 400 mg): Mattisson

 • Van Mattisson hebben we ook een variant die bestaat uit 280 mg per capsule. Voor de gezondheidsclaims is 1 capsule per dag in principe voldoende. Zoals je ziet, is de prijs van deze gelijk aan de lagere dosering van Mattisson. Wat is er dan anders? De verhouding DHA:EPA. De lager gedoseerde is in de verhouding 2:1 en de hoger gedoseerde in de verhouding 3:1. EPA is wat duurder dan DHA, dus het prijsverschil is niet vreemd. 
 • DHA en EPA spelen elk hun eigen rol bij het ondersteunen van onze gezondheid. Terwijl DHA een meer structurele rol speelt in zenuwweefsel zoals hersenen en ogen, is EPA gekoppeld aan het beheersen van ontstekingen

 

Hoog gedoseerd (> 400 mg): Puur & Fit

 • Zelf hebben we gekozen voor 2 Omega 3 supplementen in een hoge dosering. Om optimaal te profiteren van de gezondheidsvoordelen is 1 capsule per dag prima. 
 • Puur & Fit Vegan Omega 3 bevat DHA:EPA in de verhouding 2:1. Ook is er een kleine dosering (100% van de referentie inname) vegan D3 toegevoegd. Deze is dus echt een goede vervanger van je visolie, en een heel stuk duurzamer. 
 • Puur & Fit Vegan Omega 3 500mg is onze hoogst gedoseerde variant, met een DHA:EPA in de verhouding 3:1. 

Assortiment Omega 3

 • 500 ml
 • Puur&Fit
Omega vetzuren
MCT olie C8 (500ml - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 17,95
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.