Fairzone

FAIR ZONE staat voor een eerlijke behandeling van alle partijen die betrokken zijn bij het productieproces van alle producten. 

FAIR ZONE is een merk dat producten voor huis en tuin biedt, als eerste stap richting een plasticvrije woning. Om dit doel te verwezenlijken, werkt FAIR ZONE nauw samen met fair trade partners om hoogwaardige producten te ontwikkelen en produceren in volledig transparante en traceerbare productieprocessen. Dit betekent dat FAIR ZONE een extra prijs betaalt voor ingrediënten die zij uit armere delen van de wereld halen. Dit geld wordt gebruikt om betere leef- en werkomstandigheden te creëren voor de producenten, inclusief de plantagearbeiders, kleine boeren en hun gezinnen. Hun persoonlijke claim: humane arbeidsomstandigheden, ecologisch duurzaam beheer en het consequent afzien van dierproeven en kinderarbeid.

Hoe begon het allemaal?

In 2006 begonnen de oprichters van FAIR ZONE zich ernstig zorgen te maken over de historisch lage rubberprijzen, de schrijnende omstandigheden waarin plantagearbeiders leven en werken, en de moeilijkheden waarmee kleine rubberproducenten wereldwijd te maken kregen in de concurrentiestrijd. Deze zorgen werden versterkt door alarmerende rapporten over de opwarming van de aarde en emissies.

Vereniging voor fair natural rubber

In het certificeringsproces en de audits van Fairtrade International werd tot nu toe geen rekening gehouden met de omstandigheden van aanvoer en teelt van rubber. Samen met medestanders kwam FAIR ZONE op het idee om eerlijke handelsprincipes toe te passen op rubberproducten en zo introduceerden we de FSC-certificering© in de rubberindustrie. Met enkele jaren ervaring op zak hebben de oprichters van FAIR ZONE in 2012 Fair Rubber opgericht om onze eerlijke handelspartnerschappen op een solide basis te vestigen. Sindsdien zet FAIR ZONE zich in voor het gebruik van natuurlijk rubber als alternatief voor kunststoffen. Wat weinigen weten, is dat rubberbomen meer CO2 per vierkante meter opnemen dan tropische regenwouden. Bovendien benadrukt FAIR ZONE dat het certificeren en verkopen van deze producten actief bijdraagt aan aanzienlijke verbeteringen in de leef- en werkomstandigheden op de plantages.

Uitgebreide kennis en productinnovaties

Sinds de oprichting van de Fair Rubber Association en Fairzone's toewijding aan eerlijk natuurrubber, is het vanzelfsprekend dat er een diepgaande kennis is ontwikkeld van eerlijke handel, een oprechte interesse in deze grondstof, en een persoonlijke verbondenheid met de mensen in de producerende landen.

Men vroeg zich voortdurend af waarom niemand gebruikmaakte van het hernieuwbare rubber om diverse plastic producten te vervaardigen. Vandaag wordt die vraag niet meer gesteld, want met FAIR ZONE is precies dat gedaan: rubber is teruggebracht in het dagelijks leven waar het thuishoort. Als een duurzaam, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar materiaal, heeft het onmiskenbaar het potentieel om plastic overbodig te maken in tal van toepassingen.

FAIR ZONE, een FAIR-SQUARED merk

Het merk kijkt terug op jarenlange ervaring in fair trade, om precies te zijn: het bedrijf FAIR SQUARED uit Keulen. Sinds 2005 zijn ze onder deze naam actief, met als doel het fair trade principe te integreren in de natuurlijke cosmetica- en hygiëne-industrie. Wat aanvankelijk begon met condooms, handcrèmes en lipverzorging, ontwikkelde zich al snel tot een uitgebreid assortiment van eerlijk geproduceerde verzorgingsproducten.

Wat hebben zij hiervan geleerd? Eerlijke handel loont – absoluut. Dus gingen ze verder met het idee om de huishoudelijke, tuin- en vrijetijdssector opnieuw uit te vinden - met duurzame en eerlijke grondstoffen tot producten die het verschil maken. Verandert u samen met hen uw woning in een FAIR ZONE?

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.