In De mens is een plofkip legt Teun van de Keuken de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. Maar hij biedt ook perspectief: met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk.
Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat Fereydoon Batmanghelidj zien hoe water een verbazende reeks medische aandoeningen kan verhelpen.
Herinner jij je nog de verbazing over zwevende paardenbloempluisjes, boontjes leren doppen en de huisjesslak die zijn voelsprieten in kan trekken? Kunstenares Janske Hombergen neemt je in woord en beeld mee naar deze natuurherinneringen. Een boek voor jong en oud.
Het derde boek van Juglen Zwaan bestaande uit een combiset van twee boeken: De receptenwijzer op groot A4 formaat en De maaltijdwijzer. Alle recepten zijn vrij van koemelk, gluten, E-nummers en geraffineerde suiker.
Dit boek is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. 9e druk.
Geschreven door Juglen Zwaan. Zeer compleet naslagwerk van bijna 500 pagina’s, waarin vrijwel alle onbewerkte, natuurlijke voedingsmiddelen aan bod komen.
Dit 312 pagina's tellende boek van Rineke Dijkinga is het bewijs dat gezond én lekker hand in hand kunnen gaan. Hou je van puur eten en leef je graag gezond, dan is dit boek een musthave voor jou!
De nadruk in dit boek ligt vooral op voeding voor gezonde darmen. Gezonde darmen zijn de spil van je totale gezondheid, zeker die van je stemming, je energie, je slaap en je gewicht. Je darmen zijn gebaat bij gevarieerde, vitale en onbewerkte voeding.
Rineke Dijkinga leert je met dit boek hoe je met voeding en leefstijl de belangrijke hormonen in je lichaam, (geslachts-, alvleesklier-, schildklier-, bijnier- en slaaphormonen) positief kunt beïnvloeden.
Kan jouw energieniveau wel een oppepper gebruiken? Of wil je weten en vooral ervaren hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? Dit boek vertelt je welke voeding energie ‘vreet’ en welke voeding juist energie oplevert. Daarbij wordt ‘geld’ als metafoor voor ‘energie’ gebruikt. Alles in je lichaam en brein is uiteindelijk afhankelijk van een goed gevulde energie-bankrekening. Ontdek in 8 weken wat voeding voor je gezondheid kan doen, én waarom.
Rineke Dijkinga heeft met Je Brein Vitaal een uitgebreid handboek (408 bladzijdes) met ruim 110 heerlijke recepten biedt volop aanknopingspunten & kennis om met voeding en leefstijl voor een vitaal brein aan de slag te gaan.
Voor wie geschikt? De recepten bevatten ingredienten voor zowel de vegetarier, de veganist als de flexitariër.