Smoothie maken

Een goede smoothie maken doe je met de juist vehouding groente, fruit en superfoods. Voorwaarde van een goede smoothie is een heerlijke smaak en een uitmuntende voedingswaarde.


Wij zijn grote fans van smoothie’s als ontbijt. Er bestaat toch geen betere start van de dag, dan een start met rauwe groente? Een paar jaar geleden was dit nog ondenkbaar. Met de introductie van een smoothie maken,  is dit de normaalste zaak van de wereld geworden.

Hier hebben wij een selectie gemaakt van de populairste superfoods die je kunt gebruiken bij het maken van een smoothie.

Smoothie maken in 4 stappen

Een smoothie maken doe je gemakkelijk met een blender of staafmixer. Zorg dat je grote ingrediënten wel altijd even in stukjes snijdt. Anders bestaat er de kans je blender of staamixer niet goed kan draaien.

 

1. Kies je groente

Groente is de basis van een goede smoothie. Ga ongeveer uit van de regel 80% fruit en 20% groente. In het ideale geval gebruik je groene blad groente bij het maken van een smoothie.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor spinazie, andijvie of boerenkool. Dit hoeft niet perse vers te zijn. Je kunt ook prima kiezen voor ingevroren groene bladgroente. Let dan wel even goed op de ingrediënten op de verpakking en kies voor biologisch.

Het gebruik van ingevroren groente heeft als voordeel dat je smoothie lekker fris wordt. Als je iedere ochtend wil ontbijten met een smoothie is het natuurlijk ook erg prettig dat je niet een berg groene bladgroente in huis hoeft te hebben.

 

2. Kies je fruit

Smoothie fruitFruit kun je zien als de smaakmaker van een smoothie. Van rauwe spinazie of  boerenkool loopt het watermisschien nog niet direct uit je mond. De combinatie met de heerlijke (zoete) smaak van vers fruit is echter fantastisch!

Welke fruitsoort je gebruikt is volledig afhankelijk van je eigen smaak. Als je de verhouding van 20% groent en 80% fruit aanhoudt, kun je er vanuit gaan dat de smaak van het fruit de overhand heeft.

Het is wel verstandig om in ieder geval altijd één fruitsoort te gebruiken met een redelijke sterke smaak. Dus bijvoorbeeld bananen, aardbeien, peren of mango’s. Je kunt ze natuurlijk prima gebruiken in combinatie met kiwi’s of appels.

Ook fruit kun je vooraf invriezen voor een extra frisse smaak aan je smoothie. Vooral banaan is erg lekker als het ingevroren is geweest, je krijgt dan echt het idee van een milkshake!

 

3. Superfoods in je smoothie

Superfoods zijn het belangrijkste ingrediënt bij het smoothie maken. Ze zorgen ervoor dat je op een ontbijt smoothie echt de hele ochtend kan doen.

Chiazaad en tarwegras mogen niet ontbreken in een echt goede voedzame smoothie. Chiazaad is ontzettend rijk aan vezels en tarwegras bevat een hele rij aan vitaminen en mineralen.

Met superfoods in je smoothie weet je zeker dat je tot ruim na lunchtijd, eigenlijk nog steeds geen echt honger gevoel hebt gehad!

 

4. Smoothie drinkbaar maken

Om je smoothie gemakkelijk op te kunnen drinken is het handig om ook nog iets vloeibaars te gebruiken. Een glas water, ter grootte van je smoothie glas, volstaat prima.

Je kunt ook kiezen voor een iets meer speciale smaak van bijvoorbeeld kokosmelk, andere notenmelk of rijstmelk.

  • 250 g
  • Puur&Fit
Tarwegras
Tarwegras poeder, bio (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 14,95
  • 250 g
  • Puur&Fit
Bijenproducten
Bijenpollen, bio (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 12,50
  • 250 g
  • Puur&Fit
Bessen
Goji bessen BIO, Tibetaanse (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 6,95
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.