Chinese Bieslook - Kiemgroente BIO (De Bolster)
Chinese bieslook kiemgroente heeft een heerlijke knoflooksmaak, is goed te gebruiken als garnering en past perfect bij allerlei gerechten.
Chinese bieslook (Allium tuberosum) is met zijn heerlijke knoflooksmaak goed te gebruiken als garnering en past bij meerdere gerechten.
Voor het kweken van de kiemgroente gebruik je het best een kiemschaaltje. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk!
Hoe kiem je Chinese Bieslook
- Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.
- Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig op het rooster. De zaden mogen dicht bij elkaar liggen, want de kiemplantjes blijven dun.
- Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.
- Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.
- Na zes dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.
- Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.
- Er groeien veel zaadhuiden met de plantjes mee. Ze zijn eetbaar, maar je kunt de plantjes ook voorzichtig spoelen in een bakje water om de zaadhuiden te verwijderen.
- Chinese bieslook groeit traag. Na 2 tot 3 weken zijn de kiemplantjes 6 tot 7 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.
Inhoud kleinverpakking | 20 gram |
Gewicht zaden | 250 graden per gram |
Standplaats | zon-halfschaduw |
Planthoogte | 6-7 cm |