Manuka honing

Manuka Honing MGO+ van Manuka Health - een heel bijzondere honing

MGO+ Manuka honing van Manuka Health is een actieve Manuka honing met sterke antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen. MGO is een wetenschappelijk onderbouwde certificering dat de gradatie van de natuurlijke hoeveelheid Methylglyoxal aangeeft. Hoe hoger, des te sterker de werking van de Manuka honing, zo simpel is het korte verhaal.

Manuka honing productvoordelen

Wat is er zo bijzonder aan MGO+ Manuka Honing? Manuka Honing wordt vooral gebruikt bij: 

 • Verkoudheden en griepsymptomen
 • Keelpijn, keel- en neusholte ontstekingen
 • Tandvleesaandoeningen
 • Wondverzorging (brand- en snijwonden)
 • Huiduitslag, acné, eczeem, psoriasis en rimpels
 • Maagzuur, maagzweren en maagproblemen
 • Ondersteuning van weerstand en immuunsysteem
 • Ondersteuning bij darmproblemen door gisten, amoebes en parasieten

Overigens moet er worden vermeld: er is géén enkele medische claim aan aan deze werking van Manuka honing verbonden. 

Manuka honing MGO gecertificeerd

Manuka honing is wereldwijd een zeer geliefd 100% natuurproduct. Het wordt al jarenlang onderzocht op haar unieke en vooral bijzondere kwaliteiten. De universiteit van Waikato en de Waikato Honey Research Unit in Nieuw Zeeland hebben samen met de Active Manuka Honey Association (AMHA) een gradatiesysteem opgezet voor een standaardisering in de Manuka Honing productie, genaamd UMF (Unique Manuka Factor). 

Al in 1982 ontdekte professor biochemie Peter Molan de sterke antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen van de Makuna honing. In 2006 identificeerde professor Thomas Henle van de Technische Universiteit van Dresden de werkzame stof als Methylglyoxal als het voornaamste antibacteriële bestanddeel van de mānukahoning en riep daarmee een nieuw gradatiesysteem in het leven genaamd MGO. 

Dit is een gradatiesysteem dat de hoeveelheid natuurlijke Methylglyoxal in de Manuka Honing aangeeft. Bij het kopen van Manuka honing is het belangrijk om op de MGO gradatie te letten. MGO 100+ is het minimum dat nodig is voor de unieke gezondheidsvoordelen. Hoe hoger de MGO waarde, des te groter de sterkte van de Manuka Honing. 

Manuka Honing van Manuka Health uit Nieuw Zeeland is voorzien van het wetenschappelijke MGO keurmerk dat garant staat voor een unieke, krachtige en bio-actieve Manuka honing. 

Vergelijking UMF en MGO in Manuka honing 

Wellicht had je naast MGO-waarde ook al eens van UMF-waarde van Manuka honing gehoord. Waar gaat het over? 

UMF-waarde van Manuka Honing

Hoe hoger de UMF-waarde, hoe sterker de helende werking of de actieve enzymen die bacteriewerend zijn.
Bijvoorbeeld: een UMF 15+ heeft dezelfde antiseptische werking als een oplossing van 15% Phenol (ontsmettingsmiddel).

MGO-waarde van Manuka Honing

Deze waarde meet de werkzame stof methylglyoxal. In gewone honing vinden we deze stof terug in de verhouding 20-50 mg/kg. In Manuka honing worden natuurlijke verhoudingen teruggevonden tot 800 mg/kg. Daarom is deze honing ook veel duurder.

Overzicht UMF in vergelijking met MGO

UMF-waardeMGO-waardeWerking
UMF 10+ MGO 100 lichte werking
UMF 15+ MGO 250 sterke werking
UMF 20+ MGO 400 heel sterke werking
UMF 25+ MGO 550 sterkste werking

Welke gradaties MGO zijn er in Manuka Honing van Manuka Health?

Manuka Health produceert Manuka Honing met verschillende gradaties, van 30mg/kg tot 850 mg/ kg. Hoe hoger de waardes van de natuurlijk aanwezige Methylglyoxal, hoe krachtiger deze unieke bio-activiteit is. 

 • Manuka honing MGO 100+
 • Manuka honing MGO 250+
 • Manuka honing MGO 400+
 • Manuka honing MGO 550+

Is niet elke Manuka Honing een actieve honing?

Nee, dit is niet het geval. Er is verschillende manuka honing te koop van diverse merken waarop 'Actieve Manuka Honing' staat vermeld. Echter, meestal is dit honing van een dusdanig lage aard dat deze niet mag worden aangeduid met MGO. MGO is de wetenschappelijk onderbouwde meetmethode voor het aanduiden van de kwaliteit van de Manuka Honing die de bijzondere en vooral unieke krachtige natuurlijke eigenschappen bevat. 

Methylglyoxal in Manuka Honing

Manuka Honing is het enige voedsel ter wereld dat tot nu toe gevonden is met een significant Methylglyoxal gehalte variërend van 20 mg/kg tot maar liefst 800 mg/kg. Bij andere geteste honing varieerde dit van 0 tot 5 mg/kg. 

MGO Manuka Honing wordt gecertificeerd aan de hand van de aanwezige waardes van Methylglyoxal in mg/kg. Methylgyloxal is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze stof van nature voorkomt in de Manuka Honing en verantwoordelijk is voor de hoge beschikbaarheid en grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van de Manuka Honing. Hoe hoger de waardes van MGO Manuka Honing des te meer bio-actieve stoffen aanwezig zijn.

Wat is de Manuka struik en hoe ontstaat Manuka honing? 

Manuka honing struik.png

De manuka (Leptospermum scoparium) wordt ook wel eens de Nieuw Zeelandse tea tree genoemd. Het is een struikachtige boom die zich snel voortplant, en is vaak één van de eerste soorten die opkomt wanneer land volledig weggekapt of verwoest is. De struik is meestal tussen de 2-5 meter hoog, maar kan uitgroeien tot een boom van ongeveer 15 meter hoog. Het is een altijdgroen gewas, met dichte betakking en kleine bladeren van 7-20 mm lang en 2-6 mm breed, met een korte stekelpunt. De bloemen zijn wit, zo nu en dan ook roze, meestal 8-15 mm in diameter, met vijf bloemblaadjes.

De honing die ontstaat wanneer honingbijen de nectar van deze bloemen verzamelen, heeft een eigen smaak, en is veel donkerder en rijker dan klaverhoning. Het bijzondere aan Manukahoning echter is de sterke antibacteriële en schimmeldodende werking. De beste kwaliteit Manukahoning met de meeste antibacteriële eigenschappen komt van bijenkorven die in het midden van ongerepte natuur geplaatst worden met een overvloed aan Manukastruiken.

Manuka honing van de manuka struik: zeldzaam, want slechts enkele weken per jaar productie

Manuka honing is de eerste honing die zo uitgebreid onderzocht is en erkend wordt om zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen. Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. Manuka-nectar levert de speciale natuurlijke verbindingen die Manuka honing tot de meest gewaardeerde honigsoort maken – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw-Zeelandse Manuka-boom.

Over Manuka Health

Manuka Health’s Manuka Honing is een 100% natuurlijke Manuka Honing uitsluitend afkomstig uit Nieuw Zeeland. Manuka Health produceert, verwerkt en verpakt alle varianten van Manuka Honing in Nieuw Zeeland. Manuka Health test bovendien al haar honingen op Methylglyoxal (MGO), Dihydroxyaceton (DHA) en Hydroxymethylfurfural (HMF) -niveaus, kleur, geleidbaarheid, smaak, aroma, aanwezigheid van het Manuka-type pollen, vochtgehalte en microbiologische parameters. 

Wist je al dat Manuka Health het eerste bedrijf in de wereld is, dat in staat is om door middel van wetenschappelijke tests de aanwezigheid van Methylglyoxal te meten? Deze wetenschappelijke meetmethode heeft Manuka Health samen met de Technische Universiteit van Dresden ontwikkeld. 

Manuka Health produceert Actieve Manuka Honing met verschillende gradaties, van 30mg/kg tot 550 mg/kg. Hoe hoger de waardes van de natuurlijk aanwezige Methylglyoxal, hoe krachtiger deze unieke bioactiviteit is.

Elke partij honing van Manuka Health wordt getest in hun ISO 17025-gecertificeerd laboratorium om de niveaus van diastase, DHA, HMF en methylglyoxal te kunnen meten en de inhoud te controleren voordat deze wordt verwerkt in hun RMP-gecertificeerde, state-of-the-art faciliteit in Te Awamutu, Nieuw Zeeland.

100% betrouwbaar, 100% meetbaar, 100% origineel!

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.