Groene erwt - Kiemgroente BIO (De Bolster)
Groene erwt als kiemgroente heeft een zoete smaak en wordt veel gebruikt als versiering van salades. Ook lekker als tussendoortje, op brood, in sla, soep of andere warme gerechten.
Groene erwt (Pisum sativum) kiemgroente is lekker als tussendoortje, maar ook in sla of soep. Deze kiemgroente heeft een zoete smaak. Ze kunnen na ongeveer 9 tot 11 dagen geoogst worden. De scheuten zijn dan 9 tot 12 cm hoog.
Voor het kweken van de kiemgroente gebruik je het best een kiemschaaltje. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk!
Hoe kiem je Groene erwt
- Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot iets boven het rooster. Strooi de erwten gelijkmatig op het rooster. De erwten mogen iets in het water liggen, want ze nemen veel water op. Ze worden anderhalf keer zo groot. Zorg dus voor voldoende tussenruimte bij het zaaien.
- Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.
- Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de erwten nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.
- Na twee dagen zitten de erwten met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.
- Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.
- Na 9 tot 11 dagen zijn de kiemplantjes 9 tot 12 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.
Inhoud kleinverpakking | 50 gram |
Gewicht zaden | 5,5 graden per gram |
Standplaats | zon-halfschaduw |
Planthoogte | 9-12 cm |