Keramische pannen

Koken met gifvrije keramische pannen

Keramische pannen zijn gifvrije, dus ook pfas-vrije pannen. Keramische pannen zijn geschikt voor alle soorten warmtebronnen. De pannen in het assortiment van Puur & Fit zijn dus ook geschikt voor alle warmtebronnen: 

  • Inductie: koken op inductie is snel, makkelijk, nauwkeurig en veilig. Alleen heb je pannen nodig met een vlakke, magnetiseerbare bodem. Immers, er moet een magnetisch veld worden gecreëerd voor verhitting. 
  • Gas: hoewel we als doelstelling massaal van het gas af moeten, koken nog steeds veel mensen graag op gas. Dat is niet zo gek: pannen warmen snel op en je kan de warmte tijdens het koken snel en nauwkeurig regelen, zodat je direct kan bijsturen. 
  • Elektrisch & keramisch: heb je een elektrische of keramische kookplaat dan moet je echt iets meer geduld hebben want ze warmen een stuk trager op. Bijsturen tijdens het koken is ook niet zo snel en makkelijk want opwarmen en afkoelen gaat langzaam. Een voordeel is dus wel dat je de kookplaat eerder alvast kan uitzetten dan nodig, omdat de kookplaat zo langzaam afkoelt, dat bespaart wat energie. 

Let op de juiste diameter

Op welke warmtebron je ook kookt, het is belangrijk dat de onderkant van je pan even groot is als de kookplaat waar je ze op wil zetten. Dat geldt ook zeker voor inductie: zorg ervoor dat je altijd een pan gebruikt die gelijk is aan de inductiezone van je kookplaat. Werkt je (inductie)kookplaat niet onmiddelijk? Verschuif de pan dan even op de kookplaat om contact te maken met het magnetisch veld. Controleer van elke pan de bijbehorende inductiezone, zodat je altijd de juiste keuze kan maken. 

Onderhoud van keramische pannen

Voor een zo lang mogelijke levensduur van je pannen is het belangrijk om ze goed te behandelen. Een keramische antikleeflaag onderhoud je anders dan een traditionele antikleeflaag. Met deze tips & tricks hou jij je keramische pannen in topconditie! 

Keramische pannen opwarmen

Voor een optimaal bakresultaat verwarm je de pan eerst enkele seconden voor op een laag tot middelmatig vuur alvorens je olie of boter toevoegt. Kies altijd de juiste temperatuur bij de ingrediënten die je klaarmaakt. Vermijd oververhitting om te voorkomen dat het voedsel of de olie in de pan aanbrandt. 

De juiste olie of boter in keramische pannen

Kies altijd voor olie die tegen hoge temperaturen kan, zoals arachideolie, kokosolie of avocado-olie. Vermijd extra vierge olijfolie en oliesprays, deze zijn niet geschikt om te bakken omdat ze snel beginnen te roken en te verbranden. Dat is niet alleen ongezond voor jou, maar ook slecht voor je pan, want dit zorgt voor een verkoold laagje op de keramische antikleeflaag, waardoor je pan opeens gaat plakken. 

Keramische pannen schoonmaken

De selectie keramische pannen bij Puur & Fit is vaatwasserbestendig. We raden de vaatwasser echt ten zeerste af! Vaatwastabletten bevatten veelal sterke reinigers of chemicaliën die de antikleefeigenschappen van de keramische antikleeflaag na verloop van tijd kunnen aantasten. Daarom is ons advies om keramische pannen met de hand af te wassen, zo gaat je pan langer mee en blijft de keramische antikleeflaag langer goed. 

Keramische pannen opbergen

Gebruik bij het opbergen van je pannen altijd panbeschermers. Zo zorg je ervoor dat je geen krassen maakt in de antikleeflaag wanneer je de pannen op elkaar stapelt. Zodra je krassen krijgt in de antikleeflaag kan deze verder kapot gaan. 

  • GreenPan
Keramische pannen
GreenPan hapjespan Copenhagen - 28cm

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 129,90
  • GreenPan
  • Kies een maat
Keramische pannen
GreenPan kookpannen Copenhagen (kies een optie)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 104,90
  • GreenPan
Keramische pannen
GreenPan pannenkoekenpan Copenhagen - 28cm

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 76,90
  • 2 stuks
  • GreenPan
Keramische pannen
GreenPan koekenpan set Cambridge - 20-28cm

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 77,90 -20% € 62,32
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.