Zao

ZAO Essence of Nature is het eerste navulbare make-up merk, biologisch gecertificeerd door Ecocert, 100% natuurlijk en veganistisch. 

De ZAO producten zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, zoals plantaardige olie, was, plantextracten (bamboe, sheaboter, abrikoos, maïs ...). Het conserveermiddel is ook 100% natuurlijk en ook het parfum is afkomstig van natuurlijke extracten. 

Voor een verantwoorde make-up zijn de biologische ingrediënten in de formules biologisch gecertifieerd door Ecocert. Het kleurengamma is uitsluitend verkregen uit natuurlijke pigmenten. De actieve ingrediënten worden gekozen op basis van de specifieke eigenschappen om de toepassing van de make-up (kleuren, fixatie, weergave, texturen) te combineren met de verzorging van de huid. 

Met ZAP make-up hoef je niet meer te kiezen tussen kwalitatieve make-up en biologische make-up. Textuur, uitstraling, kleur, comfort, ZAO bedenkt en ontwikkelt formules die net zo effectief en verleidelijk zijn als traditionele cosmetica, maar met respect voor de natuur en jouw gezondheid. 

ZAO kiest voor natuurlijk en waar mogelijk biologisch

ZAO zet zich in om make-up te ontwikkelen die gezond is voor je huid, met zuivere formules waarvan 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. Maar iets kan wel 100% natuurlijk zijn, in de regel gaat dit vaak ten koste van kwaliteit. Zo niet bij ZAO: ook de kwaliteit van de grondstoffen is van het allergrootste belang bij ZAO, want 100% natuurlijk mag bij ZAO niet ten koste gaan van de kwaliteit. 

Indien ingrediënten biologisch beschikbaar zijn, kiest ZAO voor biologisch gecertificeerde plantingrediënten. Deze ingrediënten zijn namelijk vrij van chemische meststoffen en pesticiden, en dat is beter voor je huid. 

ZAO kiest met respect voor dieren en natuur

Er wordt geen gebruik gemaakt van ingrediënten van dierlijke oorsprong, zoals bijenwas en schildluis (het laatste is een rood pigment waar echt rood van wordt gemaakt). Ook zijn de penselen gemaakt van synthetisch haar in plaats van dierlijk haar. 

ZAO kiest voor economisch slim én duurzaam tegelijkertijd

  • Navulbare verpakkingen: een navulbaar systeem is beter voor het milieu, want minder afval, minder wegwerpplastic en minder energieverbruik. Maar het is óók economisch: heb je het prijsverschil gezien tussen de gewone verpakkingen en de navulling? ZAO geeft het prijsvoordeel dus direct terug aan jou, de klant van ZAO. 
  • Stijlvolle en duurzame verpakking gaat hand in hand: de primaire verpakking is bamboe. Bamboe is een ecologische grondstof, omdat deze snel groeit zonder het gebruik van meststoffen of pesticiden. Waar verpakkingen van hout komen uit bomen die minstens 30 jaar moeten groeien, komt bamboe uit bamboestengels die na 4 tot 5 jaar groei kunnen worden gebruikt. Ook over de secundaire verpakking heeft ZAO nagedacht: niets geen wegwerpdoosjes gemaakt uit kostbare bomen. Wel mooie, stijlvolle stoffen zakjes die voor diverse andere doeleinden kunnen worden hergebruikt. Ook voor de secundaire verpakking is ZAO de katoenen zakjes aan het vervangen voor zakjes van bamboe vezel: herbruikbaar materiaal op zo'n manier gewonnen dat deze nauwelijks gevolgen heeft voor het milieu. 
  • Innovatie en kwaliteit: ZAO is het eerste merk dat natuurlijke make-up maakt zónder concessies te doen aan het gebruiksplezier en de professionele performance van conventionele make-up. Met de overtuiging dat biologische make-up prima kan concurreren met traditionele make-up is het doel van ZAO om altijd een meer bewuste make-up aan te bieden. 
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.