Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke vitamine in het menselijk lichaam. De vitamine is oplosbaar in water en verlaat het lichaam weer via de urine.

Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem

Vitamine C is van grote waarde binnen het menselijk lichaam. Het is onder meer nodig voor het vormen van collageen. Dit is een eiwit dat een grote rol speelt bij het normaal functioneren van botten, tanden, kraakbeen, tandvlees, de huid en bloedvaten.

Vitamine C draagt daarnaast bij aan de energieproductie en ondersteunt het immuunsysteem. Het is een antioxidant dat in het lichaam de strijd aan gaat tegen oxidatieve stress. Dit zijn vrije radicalen die in het lichaam vrij komen bij de omzetting van voedsel en door externe factoren zoals roken en milieuvervuiling. Een antioxidant zoals draagt bij aan de neutralisering van de vrije radicalen

Ook speelt vitamine C een belangrijke rol in het lichaam als het gaat om opname van ijzer. De vitamine dient voldoende aanwezig te zijn om dit mineraal op te kunnen nemen.

Vitamine C tekort en scheurbuik

Vitamine C heeft ook als benaming ascorbaatzuur of wel anti-scorbuut-zuur. Scorbuut is de officiële benaming van scheurbuik. Dit is de eerst bekende ziekte als gevolg van een vitamine C tekort. Scheurbuik kwam voor bij zeemannen die door slecht voedsel aan boord van het schip een tekort kregen aan vitamine C.

Scheurbuik kom in de westerse wereld nauwelijks meer voor, toch kunnen vergelijkbare lichte symptomen optreden waar je een tekort aan vitamine C aan kunt herkennen. Zoals bloedend tandvlees, droog haar en bloedneuzen.

Vitamine C supplementen: natuurlijke Vitamine C en gesynthetiseerde Vitamine C

Vitamine C komt van nature voor in onder andere sinaasappels, paprika, verschillende groenten en rozenbottels. Bij een extra behoefte kun je kiezen voor een vitamine C supplement. Bij Puur&Fit bieden wij een assortiment van pure goed opneembare supplementen, in gesynthetiseerde vorm en in natuurlijke vorm.

100% natuurlijke Vitamine C supplementen

Er zijn 3 zeer goede bronnen van natuurlijke Vitamine C die gebruikt worden voor de 100% natuurlijke Vitamine C supplementen. Dat zijn acerola, amla en camu camu. Wij hebben er 3 in ons assortiment die ook nog eens biologisch gecertificeerd en vegan zijn:

Voor wat betreft Vitamine C uit Camu Camu bieden we ook 100% puur biologisch Camu Camu poeder aan. Dit bevat 7% Vitamine C, dus met een schepje van 8,5 gram door smoothies of sappen heb je dezelfde 60 mg Vitamine C.

Vitamine C uit natuurlijke bron is goed opneembaar in het lichaam.

Gesynthetiseerde Vitamine C supplementen

Ter ondersteuning van de weerstand zijn er de zogenoemde hooggedoseerde Vitamine C supplementen. Deze bevatten ongekend hoge waardes Vitamine C, waarvan Vitamine C 1000 mg verreweg het meest populair is. Dit biedt je met 1 capsule of tablet direct 1250% van de aanbevolen hoeveelheid aan.

In ons assortiment hebben we verschillende gesynthetiseerde, hooggedoseerde Vitamine C, de meestgebruikte zijn:

Gesynthetiseerde Vitamine C is goed opneembaar in het lichaam.

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.