Bon Sens

Lolita's zoektocht naar natuurlijke en biologische verzorgingsproducten was lang en leverde veel moois op. Zoals het ontstaan van Bon Sens! Op zoek naar echt gezonde, natuurlijke producten voor een normale prijs begon Lolita jaren geleden haar eigen zeep en shampoos te maken. Familie en vrienden profiteerden mee  en al snel had ze een fanclub opgebouwd. Dat was het moment waarop ze besloot het niet langer voor zichzelf te houden. 

Bon Sens, de naam

Het moeilijkste gedeelte, bijna nog moeilijker dan het ontwikkelen van zeep of shampoo... was het bedenken van een naam. Lolita zocht een naam die mooi klinkt, die staat voor haar producten en die ook nog eens bij haar persoon past. Dat werd Bon Sens, een Franse naam, want Lolita is met Frankrijk verbonden. 

Bon Sens betekent gezond verstand. En dat is precies waar het om draait. Met gezond verstand koop je geen producten die giftig zijn voor je lichaam, die niet meehelpen aan het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk en die je een dief maken van je eigen portemonnee. 

In het Frans betekent Bon Sens ook juiste richting. En het betekent ook het zintuig. Nou, je zintuigen komen volop aan hun trekken met Bon Sens: je voelt de textuur van de producten en de romige zachtheid van de zepen, ze zijn een lust voor het oog en verspreiden een subtiele geur. 

Bon Sens, de ingrediënten

De ingrediënten die Lolita gebruikt om zeep en shampoos te maken zijn indien mogelijk biologisch en altijd natuurlijk. Lolita plukt veel wild, op plekken waar geen chemische middelen worden gebruikt, of op haar eigen balkon of in de tuin van familie en vrienden. Als Lolita door de natuur wandelt, heeft ze altijd een tas bij zich en een mesje. Haar oog is enorm getraind in het speuren naar nuttige planten. Ze houd bij wildpluk rekening met waar de kruidjes groeien, bijvoorbeeld of er geen pesticiden in de buurt worden gebruikt. Maar ook hoe het natuurgebied wordt onderhouden. Als planten niet mogelijk is, dan koopt Lolita verse planten en kruiden in bij biologische kruidentuinen. 

Alle verschillende maceraten die worden gebruikt voor de zepen maakt Lolita zelf, door biologische bloemen en planten wekenlang in verschillende biologische, plantaardige oliën te zetten. 

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.