Beste olie om in te bakkenDe beste olie om in te bakken in zonder twijfel kokosolie. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor extra vierige, biologische kokosolie. Dit is olie van relatief jonge kokosnoten die nog meer voedingstoffen bevatten.
Waarom is kokosolie de beste olie om in te bakken?
Kokosolie is de beste olie om in te bakken omdat de olie 'heel' blijft op hoge temperaturen. Bij andere oliën 'vergaan' de goede voedingstoffen bij hoge temperaturen. De oliën worden omgezet in slechte transvetten.
Olie van kokos heeft als unieke eigenschap dat de goede vetten niet ‘kapot gaan’. Oliën waar dat wel gebeurt bevatten vooral lange keten vetzuren. Deze veten zijn moeilijker afbreekbaar. Kokosolie bevat middellange keten vetzuren. Deze worden razendsnel in het lichaam opgenomen.
Welke olie kiezen?
Wij hebben een aantal kokosoliën in ons assortiment om mee te bakken. De kokosolie van ons eigen merk is extra vierige en 100% biologisch. Dit is inprincipe de beste optie om te gebruiken bij het bakken.
Als je het lekker vindt om een extra (natuurlijke) smaaktoevoeging te hebben in je olie kun je kiezen voor één van de varianten van Royal Green. Dit zijn ook biologische oliën van hoogwaardige kwaliteit.