Smart

SMART microvezelproducten: overstappen van conventionele doekjes naar Smart microvezelproducten verlaagt de hoeveelheid weggespoelde stukjes plastic en synthetische stof aanzienlijk.

Topkwaliteit microvezelproducten met Scandinavisch design én ecolabel.

SMART biedt een breed assortiment aan vaatdoekjes, handdoeken en afwasmatten van zachte en zeer absorberende microvezels in verschillende kleuren – gemaakt van minstens 30% recyclede vezels. De trendy afwasborstels met verwisselbare kop gaan lang mee en zijn extreem hygiënisch: uitgevoerd in 100% zuiver siliconen, roestvrijstaal en FSC-gecertificeerd hout.

Waarom kiezen voor SMART microvezelproducten

  • waar mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal en zelf ook recyclebaar
  • gemaakt van natuurlijke ingrediënten met oog voor gezondheid én milieu
  • vermindering van plastic afval door plasticvrije alternatieven

Voorkom microvezel in het afvalwater en koop goede kwaliteit

Smart doekjes zijn gemaakt van polyester/polyamide en brengen een verduurzaming in het huishouden. (Vaat)doeken van microvezel zijn effectiever dan andere materialen in het verwijderen van stof, vuil en bacteriën. Door de eigenschappen van microvezel kun je veelal zelfs schoonmaken zonder reinigers; water volstaat. Dat betekent een besparing van talloze plastic flessen met schoonmaakmiddel, dat in het afvalwater terechtkomt en waarvoor vervuilend transport nodig is. Op zich al voldoende reden waarom microvezel tot milieuvriendelijk schoonmaken wordt gerekend.

Het overgrote deel van het microvezel aanbod in een gemiddelde supermarkt of drogist is van inferieure kwaliteit. Die microvezeldoekjes verliezen vrij snel aan absorptievermogen en effectiviteit. Na paar keer wassen is soms al schoonmaakmiddel nodig. Het zijn de vezels en de weefmethode (split) waar het om draait en hoe beter het doekje, des te meer het milieu wordt ontzien.

Het Nordic Swan keurmerk van SMART waarborgt kwaliteit met behoud van absorptievermogen en schoonmaakprestaties. Smart doekjes zijn Swan gecertificeerd en na 200x wassen nog effectief. Nordic Swan waarborgt op basis van een uitgebreid lifecycle assessment bovendien de verantwoorde samenstelling en fabricage. Zuivering van afvalwater, louter natuurlijke of eco-gecertificeerde toevoegingen, minimaal 30% gerecyclede grondstoffen, etc.

Het vooraanstaand onderzoekslab Weber-Leucht heeft de Smart doekjes dan ook nog getest op micro-particle afgifte. Hieruit blijkt dat de micro-particle afgifte van deze specifieke kwaliteit doekjes onmeetbaar is. Dat is nog eens verantwoord schoonmaken.

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.