Tamari bio sojasaus glutenvrij (250ml - Terrasana)
Tamari biologische sojasaus uit Japan. Heerlijke sterke saus en erg smaakverrijkend bij de bereiding van soepen, sauzen, vis, vlees en (zee)groenten.
Tamari is een krachtige, glutenvrije Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel). Onze tamari wordt op authentieke wijze gemaakt door echte Japanse kenners en heeft een fermentatieperiode nodig van maar liefst 18 maanden. Dit gebeurt in 100 jaar oude cederhouten vaten. De smaak van tamari is heerlijk complex en bevat alle vijf de smaken: zout, zuur, zoet, bitter en umami. Met deze Japanse sojasaus til je werkelijk ieder gerecht naar een hoger niveau: (miso)soepen, noedelgerechten, marinades, sushi, en zelfs stamppot!
Terrasana biologische Tamari sojasaus ingrediënten
SOJABONEN*, water, zeezout schochu gezouten* (water, rijst*, zout, koji ferment), koji-ferment*
*biologisch NL-BIO-01
Tamari Sojasaus voedingswaarde
Voedingswaarde per 100g.
energie: 354 kJ / 83 kcal
totaal vet: 0 g
waarvan verzadigd vet: 0 g
koolhydraten: 7,2 g
waarvan suikers: 0,5 g
voedingsvezel: 0,7 g
eiwit: 14,0 g
zout: 13,1 g
Tamari Sojasaus gebruiksaanwijzing
Als tafelsaus of bij de bereiding van soepen, sauzen, vis, vlees en (zee)groenten.
Goed schudden voor gebruik.
Na opening gekoeld bewaren.