Kuzu Grijs (125g - Terrasana)
Kuzu is een natuurlijk, Japans bindmiddel dat komt van het zetmeel van de kuzuplant. Het is neutraal van smaak en bindt soepen, sauzen en (warme) nagerechten effectief. Kuzu is zowel plantaardig als glutenvrij. Grijze kuzu is ongewassen en ongefilterd, waardoor je iets meer nodig hebt dan bij witte kuzu.
Kuzu is een natuurlijk, Japans bindmiddel dat komt van het zetmeel van de kuzuplant. Het is neutraal van smaak en bindt soepen, sauzen en (warme) nagerechten effectief. Kuzu is zowel plantaardig als glutenvrij. Grijze kuzu is ongewassen en ongefilterd, waardoor je iets meer nodig hebt dan bij witte kuzu.
Ook verkrijgbaar: kuzu wit.
Terrasana Kuzu grijs ingrediënten
Zetmeel uit kuzu-wortels*
*van biologische landbouw NL-BIO-01
Terrasana Kuzu grijs voedingswaarde
Voedingswaarde per 100g:
Energy | 1428kJ/ 336 kcal |
Vet | 0 gram |
-Waarvan verzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 84 gram |
-Waarvan suikers | 0 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwit | 0 gram |
Zout | 0,1 gram |
Kuzu wit gebruiksaanwijzing
Gebruik voor het Japanse kuzudrankje 4 tot 6 g kuzu op 1 kop vocht. Los de kuzu voor gebruik op in een klein beetje koud water. Gebruik ca. 3 el kuzu op 250 ml vocht voor maken van kuzupudding.
Over Kuzu
Kuzu is een plantaardig, effectief bindmiddel dat wordt gemaakt van het zetmeel van de kuzuplant. Het wordt in Japan veel gebruikt voor soepen, sauzen en (warme) desserts. Het fijne aan kuzu is dat het de smaak in een gerecht niet aantast. In tegenstelling tot maïzena is kuzu ook goed te gebruiken in zure gerechten. Bovendien is het glutenvrij én veganistisch! Witte kuzu wordt gewassen en gefilterd, waardoor de smaak neutraal en de bindkrachtig iets krachtiger is dan van grijze kuzu.