Bekeken producten

Zoekfilter

Merk

Sushi rijst (400g  - Terrasana) Bekijk groter

Sushi rijst biologisch (400g - Terrasana)

Heerlijke sushi rijst voor de liefhebber die zelf graag eigen sushi maakt. 

Meer details

Op voorraad
Merk Terrasana
Inhoud 400 g
EKO EKO

€ 2,35 incl. BTW

  • Alleen 100% pure producten
  • Biologisch gecertificeerd door SKAL
  • Snelle levering door PostNL
  • Lage verzendkosten; gratis boven de € 60,- 
  • Thuiswinkel waarborg,
  • Veilig betalen met Ideal, Paypal, Bancontact, Sofort, Giropay en Credit cards

Sushi maken met 'gewone' rijst is een onmogelijke opgave. Voor een goede sushi fgebruik je speciale sushi rijst. Ook heeft sushi rijst een speciale behandeling nodig, die vind je hier

Ingredienten sushirijst*

100% biologische sushi rijst. Kan sporen bevatten van pinda's, noten en sesam

Sushi rijst voedingswaarde per 100g

Energie (kJ) 1489 kJ
Energie(kcal) 355 kcal
Eiwit totaal 7,0 g
Koolhydraten totaal 78,5 g
Suikers 0,2 g
Vet totaal 0,7 g
Vet verzadigd 0,2 g
Voedingsvezel 1,3 g
Zout 0,0 g

Sushi rijst maken

Zelf sushi maken is best eenvoudig. Het belangrijkste is dat de rijst kleverig moet zijn. Daarvoor heb je naast de rijst een paar andere ingrediënten nodig zoals Mirin en sushi azijn. Om de rolletjes te maken gebruik je een sushi matje. Je kan de rijst eventueel een avond van te voren maken en gekoeld bewaren.

Ingrediënten (voor 4 'futomaki' rollen):

Voor de basis

Bereiding:

  1. Was de rijst grondig totdat het water niet meer troebel is. Kook de rijst 20 tot 30 minuten in een pan met ruim kokend water op middelhoog vuur tot de rijst zacht, maar niet papperig is. 
  2. Giet de rijst af en schep met een houten lepel de sushi-azijn en Mirin door de rijst. Roer voorzichtig om, zodat de rijst hitte verliest. Je kan dit het beste doen op een grote platte schaal. Japanners gebruiken daarvoor een Bomboe schaal. Zet de de rijst als deze de meeste hitte verloren heeft, in de koelkast. 
  3. Leg de ingrediënten waarmee je de sushi rollen gaat vullen - de 'neta' - klaar. Deze moeten in kleine reepjes gesneden zijn, of heel plat zodat ze kunnen worden meegerold.
  4. Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje. Bedek met een dunne laag rijst. Laat aan de bovenkant van het vel horizontaal 3-4 cm vrij. Dit deel gebruik je om de sushirol dicht te plakken. Zorg dat ook de zijkanten goed bedekt zijn.
  5. Smeer een klein beetje wasabi in een streep over de rijst
  6. Leg de ingrediënten op de rijst. Bedek niet meer dan de helft van het rijstoppervlak, een beetje afhankelijk van de dikte an de ingrediënten.
  7. Rol vervolgens met behulp van het matje een mooie, strakke sushirol. Rol naar boven, zodat het vrijgelaten stuk norivel van je af ligt. Maak je vinger nat met wat water en strijk langs de rand van het vel zodat het goed dichtgeplakt blijft. Snijd mooie plakjes van de sushi met een goed scherp mes. Als het moeilijk gaat, kun je de sushi eerst een half uurtje in de koeling leggen.

Soorten sushi:

Er zijn verschillende soorten sushi. 'Maki' staat voor 'gerold' en 'Nigiri' voor 'in de hand gevormd':

  • Hosomaki: een dunne rol (half nori vel) met één ingrediënt erin (bv. komkommer, wortel of zalm)
  • Futomaki: een dikke rol (heel nori vel) met meerdere ingrediënten erin
  • Uramaki: een rol waarbij de rijst aan de buitenkant zit. Hiervoor bedek je het sushi matje eerst met keukenfolie, leg je de rijst daarop en vervolgens pas het nori vel. Daarop gaan dan de ingrediënten. Na het oprollen haal je de folie er aan de buitenkant weer af. Je kan er daarna nog dunne plakjes avocado dakpansgewijs overheen leggen (caterpillar roll) of zwarte of geroosterde sesam overheen strooien
  • Temaki: geen rol maar een klein puntzakje (half nori vel), gevuld met rijst en ingrediënten
  • Nigiri: kleine blokjes rijst met een dun plakje vis (zalm, tonijn, garnaal) erop.

Vulling 'Neta':

Voor de vulling kan je van alles gebruiken. Enkele voorbeelden:

  • Ebi - garnaal
  • Ama-Ebi - zoete garnaal
  • Hamachi - geelvin makreel
  • Hokkigai - surfmossel
  • Hotategai - sint-jakobsschelp
  • Ika - inktvis
  • Inari - gebakken tofu
  • Kani - krab
  • Kappa - komkommer
  • Maguro - tonijn
  • Saba - makreel
  • Sake - zalm
  • Suzuki - zeebaars
  • Tako - octopus
  • Tamago - ei
  • Tobiko - viskuit
  • Unagi - paling

Sashimi:

Vaak wordt sushi gecombineerd met sashimi. Sashimi zijn iets dikker gesneden plakjes rauwe vis. De vis moet supervers en van hoge kwaliteit zijn.

Merk Terrasana
Inhoud 400 g

Schrijf uw recensie

Sushi rijst biologisch (400g  - Terrasana)

Sushi rijst biologisch (400g - Terrasana)

Heerlijke sushi rijst voor de liefhebber die zelf graag eigen sushi maakt.