• Maqui poeder

Maqui bessen poeder, bio (125g - Puur&Fit)

€ 15,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Gevriesdroogde maqui poeder, 100% biologisch zonder toevoegingen! Door het vriesdrogingsproces zijn alle voedingsstoffen behouden gebleven.

Lekker in smoothies en toetjes.

Volumekorting

Aantal Korting Je bespaart
2 5% Tot € 1,55
3 10% Tot € 4,65
5 15% Tot € 11,62
Aantal

Onze Maqui bessenkomen uit Chili. Hier worden ze al eeuwen gebruikt door de Chileense bevolking als geneesmiddel tegen onstekeningen, diaree en aambeien.

Maqui poeder is gemaakt van heerlijk zoete Maqui bessen. Het bevat van nature de bijzondere voedingsstoffen.

Biologisch maqui bessen poeder voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1584Kj / 378 Kcal
Eiwitten 7,1 g
Koolhydraten 56,4 g
   - waarvan suikers 37,6 g
Vetten 9,5 g
   - waarvan verzadigde vetten 1,5 g
Vezels 19,1 g
Zout (Natrium) 0,0 g

Biologische maqui bessenpoeder ingrediënten en herkomst

100% biologisch gevriesdroogd maqui bessenpoeder, afkomstig uit Chili. 

Maqui bessen poeder gebruiksaanwijzing

Je gebruikt Maqui poeder als lekkere zoete toevoeging aan smoothies, toetjes of een sapje. Omdat de bessen zeer geconcentreerd zijn hoef je niet veel te gebruiken. Gebruik niet meer dan een theelepel per dag.

Waar kun je het poeder nog meer doorheen verwerken? door zuivel of plantaardige alternatieven, ter garnering van taart, cake en gebak, als dieprode/paarse natuurlijke kleurstof, door thee, over zoete gerechten strooien zoals pannenkoeken, wafels en poffertjes.

Achtergrondinformatie maqui bessenpoeder

De maquibessen groeien aan kleine boompjes die ongeveer een hoogte kunnen bereiken tussen de vier en vijf meter. De bes is familie van de “Elaeocarpaceae” en komt voor in de gematigde regenwouden van Chili en Argentinië. Ze groeien in het wild zo rijkelijk, dat ze niet gekweekt hoeven te worden. De altijd-groene boompjes geven mooie kleine witte bloemetjes en verliezen nooit hun blad. In de bloemetjes vormen zich de besjes. De besjes zijn ongeveer 4-6 millimeter doorsnede en worden bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt voor hert fabriceren van de beroemde Chileense wijn.

Rijk aan antioxidanten

Maqui bessen zijn nogal bijzonder te noemen. Met name in antioxidanten overstijgt de Maqui-bes alle andere soorten bessen, zelfs de gojibes en de blauwe / zwarte bes! De maqui-bes heeft maar liefst acht verschillende soorten antioxidanten in huis.

Bevat anthocyaan

Anthocyanen zijn kleurstoffen die in de celvacuole van hogere planten voorkomt. Er zijn wel 250 verschillende anthocyanen. Ze komen voor in de gehele plant, maar voornamelijk in bloemen, vruchten en bladeren. Anthocyanen zorgen ervoor dat alles de bekende paars / blauwe kleur krijgt. Denk aan de rode kool, de blauwe bes, de zwarte bes enzovoort.

Aan anthocyanen worden verschillende gezonde voordelen gekoppeld. Eet je de paarse groente en fruit zo rijp mogelijk, profiteer je zo optimaal mogelijk van de ruim aanwezige anthocyanen. Anthocyanen behoren tot de groep fenolen. Ze bevatten ook carotenoïden, Vitamine A, Vitamine B1, B2 , B3, en B6, Vitamine C, Vitamine E, Vitamine K en mineralen als ijzer, magnesium, zink en calcium. 

En andere antioxidanten

Naast anthocyaniden bevat de maqui-bes triterpeen, malvidine, cumariine, cyanidine, delphinidine, petunidine en polyfenolen.

Maqui-bessen hebben een dieprode kleur. Dit kan worden gebruikt als natuurlijke kleurstof. De bessen smaken fris zoet en kunnen dan ook als een zoete lekkernij worden geconsumeerd. Helaas vinden we in de Westerse wereld bijna tot geen verse maqui-bessen. Het wordt hier voornamelijk in poedervorm, in een gevriesdroogde poedervorm en in supplementen-vorm ( tablet en / of capsules) verkocht. Vanwege de extreme hoge aantallen aan antioxidanten worden de bessen in capsule en tabletvorm verkocht.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Gerbrand U
29-09-2022

Deze Maqui poeder is heerlijk zacht van smaak en lost goed op in smoothies.<br /> De poeder is fijn van structuur.<br /> En vriendelijk geprijsd.<br /> Kortom een excellente kwaliteit poeder tegen een redelijke prijs.

Gerbrand U
29-09-2022

<br /> Deze Maqui poeder is heerlijk zacht van smaak en lost goed op in smoothies.<br /> De poeder is fijn van structuur.<br /> En vriendelijk geprijsd.<br /> Kortom een excellente kwaliteit poeder tegen een redelijke prijs.

Schrijf je review !

Vul aan met:

  • 500 g
  • Puur&Fit
Zaden & Pitten
Chiazaad, bio (500g - Puur&Fit)
€ 7,50
  • 250 g
  • Puur&Fit
Cacaonibs
Rauwe Cacao Nibs, bio (250g - Puur&Fit)
€ 6,50
  • 250 g
  • Puur&Fit
Superfoods
MSM poeder (250g - Puur&Fit)
€ 7,50
  • 250 g
  • Puur&Fit
Fruit
Baobab fruit poeder, bio (250g - Puur&Fit)
€ 13,50

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.