Rauwe Criollo Cacao Nibs BIO (250g - Puur&Fit)
Cacao nibs zijn stukjes Cacao boon, deze zijn afkomstig van de Criollo cacaoboon uit Peru.
Onze Cacao nibs zijn 100% biologisch geteeld en geproduceerd in Peru. De nibs komen van de Criollo boon. Deze staat bekend om de hoge kwaliteit cacao. Van alle cacaoproducten komt slecht 1% van deze exclusieve boon.
Cacao nibs zijn stukjes van de cacaoboon, kleine stukjes rauwe chocolade. Deze bonen zijn de vrucht van cacaobomen. Onze Cacao nibs zijn afkomstig van de hoge kwaliteit Criollo boon uit Peru. Voor behoud van de gezonde voedingsstoffen worden de cacao bonen op lage temperatuur gereinigd en gedroogd. Daarna wordt de cacao tot kleine stukjes verwerkt. Uiteraard 100% biologisch!
Cacao nibs zijn rijk aan vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en vezels. Ze bevatten een hoge dosis flavonoiden. En er zijn geen suikers of smaakversterkers aan toegevoegd.
De eerste Cacao werd in de 16e eeuw geïmporteerd naar Europa. Spanjaarden ontdekte de cacaobonen. Ze gebruikte het verwerkt in een drankje: ‘Een goddelijke drank die de weerstand opbouwt en vecht tegen vermoeidheid’.
Cacao nibs en een verliefd gevoel!
Cacao nibs ingrediënten, voedingswaarde en gebruik
Ingrediënten: Biologische rauwe cacao nibs
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2529Kj / 612,9 Kcal |
Eiwitten | 13,61 g |
Koolhydraten | 8,04 g |
- waarvan suikers | 1,7 g |
Vetten | 55,2 g |
- waarvan verzadigde vetten | 34,2 g |
Vezels | 14,8 g |
Zout (Natrium) | 23 mg |
Gebruik: cacao nibs van de criollo boon hebben een lekkere smaak en worden op veel verschillende manieren gebruikt. Je kan ze gebruiken in een toetje, smoothie, fruitshake, yoghurt of gewoon als tussendoortje (als je van een wat bittere smaak houdt). Gebruik dagelijks een klein handje (ongeveer 5 tot 10 gram).
Schrijf je review
Voeg review toe
Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*