Chiazaad BIO (500g - Puur&Fit)
Chiazaad is populair onder sporters vanwege zijn voedingstoffen.
- rijke bron van vezels
- afkomstig uit Mexico
- 100% biologisch
- bijzondere eigenschappen
- trekt geen ongedierte aan
Chiazaad komt oorspronkelijk van de Mexicaanse Chiaplant (Salvia Hispanica). Mexicaanse familie van de muntplant. De zaadjes worden geproduceerd door de bloemen van deze plant. Zij lijken een beetje op maanzaad. Chia zaad kopen bij Puur&Fit betekent gaan voor de echte Mexicaanse Chia zaadjes. Deze kleine zwarte zaadjes staan bekend als echte superfood.
Al ver voor onze jaartelling gebruikten de Maya’s en Azteken Chia zaadjes als voedsel en medicijn. Krijgers van de Azteken kregen een handje Chia zaad vlak voor lange tochten en veldslagen. De Chia zaadjes kunnen van de nature een hoog percentage Omega 3 bevatten en zijn een rijke bron van vezels.
Chiazaad ingrediënten, voedingsstoffen en voedingswaarde
Ingrediënten: biologisch Chiazaad
Bevat omega 3-vetzuren, calcium, ijzer, eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en B3. Elk chiazaadje bestaat voor 20% uit omega-3. De zaadjes bevatten veel eiwitten, welke bijdragen aan spieropbouw bij het sporten. De vezels uit chiazaad geven je een verzadigd gevoel, wat goed kan helpen om minder te eten.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1771 Kj / 428,2 Kcal |
Eiwitten | 18,93 g |
Koolhydraten | 11,81 g |
- waarvan suikers | 0,81 g |
Vetten | 27,31 g |
- waarvan verzadigde vetten | 1,69 g |
Vezels | 29,70 g |
Zout (Natrium) | 5 mg |
Chiazaad gebruik
Door de neutrale smaak kunnen Chia Zaden overal doorheen gedaan worden, dus gemakkelijk in je dagelijkse voedingspatroon verwerken. Bijvoorbeeld in een salade of een fruitshake. Voor de combinatie in een superfood ontbijt zijn Chia Zaad ook bijzonder geschikt. Bovendien is Chiazaad lekker als tussendoortje.
Inspiratiereceptje: chiazaad pudding
Weet je dat chiazaad enorm populair is om pudding van te maken? Als je dit recept ziet, snap je waarom: het is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook nog eens super gemakkelijk!
Benodigd:
- 3-4 eetlepels chiazaad
- zoetstof naar keuze en naar smaak, bijvoorbeeld biologische erythritol of echte vanille
- 400 ml plantaardige melk, amandelmelk is een héérlijke basis
Bereiding:
- Roer de ingrediënten in een kommetje door elkaar en zet het 24 uur in de koelkast
- De volgende ochtend is je pudding klaar!
Natuurlijk kan je het zo opleuken als dat je maar wil: gebruik noten, granen, fruit (vers of diepvries), je kan echt oneindig veel variëren!
Meer inspiratie? Kijk dan ook eens op onze receptenpagina, bijvoorbeeld hier of lees over 5 verschillende manieren om chiazaad als ontbijt te eten.