Baobab fruit poeder BIO (250g - Puur&Fit)
De belangrijkste voedselbron van bavianen, nu ook voor jou binnen handbereik
- 100% biologisch
- diverse belangrijke vitamines en mineralen
- lekker toevoeging aan veel gerechten
Baobab fruit poeder, biologisch uit Afrika. Een heerlijke vrucht vol met vitamines. Daarnaast bevat het ook vele belangrijke gezonde elementen. Het is een fantastisch lekkere toevoeging aan veel gerechten, snacks en drankjes. Bovendien bevat Baobab fruit poeder veel vezels.
Baobab fruit is belangrijk voedsel voor bavianen
Baobab fruit is een belangrijke bron van voedsel voor bavianen. De Baobab boom wordt niet voor niks de apenbroodboom genoemd. Er leven veel bavianen in die hun voedingstoffen uit het Baobab fruit halen.
Baobab-fruit heeft een zeer hoog gehalte aan antioxidanten. Baobab poeder bestaat voor ongeveer 50% uit vezels (pectine). Pectine is een in water oplosbare vezel. Pectinen dragen bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (vanaf 6 gram per dosering). En de consumptie van pectinen tijdens een maaltijd draagt bij tot de vermindering van de bloedglucosestijging na die maaltijd.
Baobab fruit poeder smaakt als een combi van Peer, vanille en grapefruit
Apenbroodbomen behoren tot de grootste boomsoorten ter wereld. Het Baobab fruit heeft ongeveer de grote van een meloen. De schil is zacht en de smaak een soort combinatie van peer, vanille en grapefruit. Je kan de smaak ook omschrijven als een zoet-zure citrusachtige smaak.
Dit Baobab fruit poeder is 100% biologisch. Door het rauwe verwerkingsproces zijn alle voedingsstoffen bewaard gebleven.
Baobab fruit poeder ingrediënten, voedingswaarde en gebruik
Ingrediënten: Biologische Baobab fruit poeder
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1111Kj / 266,4 Kcal |
Eiwitten | 3,03 g |
Koolhydraten | 42,46 g |
- waarvan suikers | 27,64 g |
Vetten | 0,32 g |
- waarvan verzadigde vetten | 0,11 g |
Vezels | 40,8 g |
Zout (Natrium) | 28 mg |
Het gebruik van Baobab poeder kun je het beste rustig opbouwen in een periode van 3 weken. Uiteindelijk gebruik je twee theelepels per dag. Je mixt het in water, drankjes, toetjes, fruitsalades een smoothie of in yoghurt. Een lekkere toevoeging aan veel gerechten.