Chlorella poeder BIO (250g - Puur&Fit)
Chlorella is een alg. Deze Alg van het soort Chlorella Vulgaris kent een spreiding van vele vitamines. De unieke Chlorella groei factor (CGF) stelt wetenschappers al jaren voor een raadsel.
Chlorella is afkomstig van eencellige groene algen. Het is een zoetwater alg met een diameter van 2 tot ongeveer 10 micrometer. De Chlorella groei factor (CGF) maakt deze alg tot het snelst groeiende landbouw gewas ter wereld. Iedere 20 uur verviervoudigt Chlorella zichzelf. Wetenschappers staan al jaren voor een raadsel. Dit hebben zij nog nooit gezien!
Onze Chlorella is de Chlorella Vulgaris. Het biedt een goede spreiding van vitaminen, mineralen, eiwitten en vetzuren.
Chlorella heeft een hoge voedingswaarde en is een nuttige bron van langzaam vrijkomende eiwitten met een goede aanvoer van essentiële aminozuren en mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor en chlorofyl. Het bevat vitamine A, C, E en K. Het bevat de meeste B-vitamines, waaronder foliumzuur. Chlorella wordt gemakkelijk opgenomen en wordt goed verdragen door het lichaam, waardoor het ideaal is voor menselijke consumptie.
Biologische Chlorella Vulgaris heeft een gebroken celwand
Deze Chlorella Vulgaris wordt gekweekt op een eiland in de Zuid-Chinese Zee. De pure en schone natuur zorgen voor de meeste zuivere vorm van de alg. In een teeltvijver met natuurlijk gefilter water wordt Chlorella geoogst in de juiste dichtheid.
Na het zorgvuldig drogen van de oogst is er een belangrijke face aangebroken. De taaie celwand van de Chlorella alg wordt gebroken. Dit maakt alle voedingstoffen bereikbaar voor opname in het lichaam. De algen worden gedroogd en verpulverd tot poeder. De zeer zorgvuldige methode zorgt dat alle voedingstoffen behouden blijven.
Het productie proces is eerlijk en uiteraard 100% biologisch gecertificeerd. Geen chemische toevoeging, alleen puur natuur!
Biologisch Chlorella poeder ingrediënten, voedingswaarde, herkomst en gebruik
Ingrediënten: Biologische Chlorella poeder
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1586 Kj / 373,9 Kcal |
Eiwitten | 59,17 g |
Koolhydraten | 28,44 g |
- waarvan suikers | 1,16 g |
Vetten | 2,61 g |
- waarvan verzadigde vetten | 0,61 g |
Vezels | 9,0 g |
Zout (Natrium) | 64 mg |
Herkomst: China
Gebruik: voeg chlorella poeder toe aan een shake, smoothie, yoghurt of vruchtensap. Het is ook een uitstekend ingrediënt van salades.
Als beginner gebruik je een kleine dosis chlorella per dag, ongeveer 5 gram. De normale dosis is 10 – 50 gram per dag. Er is geen boven limiet, als je het gebruik maar langzaam opbouwt.
In het begin kan Chlorella soms veroorzaker zijn van milde diarree of misselijkheid. Dit is niet erg en een (gezond) symptoom van ontgiften.
Leuk recept voor vegan spread met chlorella poeder voor crackers en brood
Chlorella heeft een vrij specifieke smaak, wat het bijzonder maakt! Deze spread smaakt verrukkelijk en geeft je meteen bakken vol met waardevolle voedingsstoffen. Heerlijk op de boterham, toast, cracker, en als topping over pizza, quiche en als vulling voor talloze gerechten.
Ingrediënten chlorella spread
- 2 eetlepels chlorella poeder
- 3 eetlepels MCT poeder
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels hennepzaad
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepels sesamzaad
- 175 gram havermout
Bereiding chlorella spread
Meng alles door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Blend dit kort in de blender tot een gladde spread.
Vul aan met:
- 250 g
- Puur&Fit