• Magnesium(bisglycinaat) 100 mg (60 tabs - Vitals)

Magnesium(bisglycinaat) 100 mg (60 tabs - Vitals)

€ 18,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Vitals Magnesium(bisglycinaat) 100 mg met taurine:

 • hoogwaardig aminozuurchelaat (magnesiumbisglycinaat) van Albion Minerals
 • met TRAACS®-kenmerk (The Real Amino Acid Chelate System)
 • verbindingsvorm met hoge biologische beschikbaarheid
 • met taurine
Aantal

Dit product bevat magnesium in de vorm van magnesiumbisglycinaat. Hierbij is ieder magnesiumdeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De algemene term voor een dergelijke verbinding is aminozuurchelaat of aminozuurgecheleerd mineraal. Het woord ‘chelaat’ komt uit het Grieks en betekent ‘klauw’.

Magnesium is een van de meest gebruikte supplementen. Het speelt een belangrijke rol bij meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam. Daarnaast is het vanwege het huidige voedingspatroon (met relatief weinig magnesiumrijke voeding zoals groene groenten en noten) aannemelijk dat niet iedereen voldoende magnesium binnenkrijgt. Dit mineraal wordt steeds meer ingezet als onderdeel van de basissuppletie.  

Organisch en anorganisch magnesium

Er bestaan verschillende magnesiumverbindingen die gebruikt worden in supplementen. Een belangrijk onderscheid is of het om een organische of anorganische mineraalverbinding gaat.

Anorganische mineraalverbindingen (die in de bodem voorkomen en daaruit opgenomen worden door planten, zoals magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat) hebben over het algemeen een lage biologische beschikbaarheid ten opzichte van organisch gebonden mineraalverbindingen zoals gluconaten, citraten en aminozuurgecheleerde mineralen. 

Voordelen aminozuurgecheleerde mineralen

De chelaatstructuur in een aminozuurchelaat (zoals magnesiumbisglycinaat) is

 • sterk genoeg om niet gesplitst te worden onder invloed van maagsap of spijsverteringsenzymen. Dit in tegenstelling tot bij de meeste andere mineraalverbindingen.
 • zwak genoeg zodat het mineraalelement kan worden afgegeven zodra deze opgenomen is door de cellen in de darm.

Waarom zijn aminozuurgecheleerde mineralen zo goed opneembaar?

De aminozuren vouwen zich om het mineraalelement en beschermen het gedurende het spijsverteringsproces zodat het magnesium intact op de plek van bestemming terechtkomt: de dunne darm.

Het aminozuurchelaat wordt in de dunne darm opgenomen als dipeptide (verbinding met twee aminozuren). Dit is zeer voordelig omdat het lichaam aminozuren (en met name dipeptiden) super gemakkelijk kan opnemen. Helemaal als deze bestaan uit het aminozuur met de kleinste afmeting, namelijk glycine.

Hierdoor zijn aminozuurgecheleerde mineralen vele malen beter opneembaar dan andere mineraalvormen. Pas in de slijmcellen zorgen stofwisselingsprocessen ervoor dat de glycine en het mineraal gesplitst worden en beschikbaar komen voor de diverse organen en systemen in het lichaam. 

Waarom is taurine toegevoegd?

Dit product bevat 200 mg taurine. Dit is een aminozuurachtige stof die van nature voorkomt in met name vlees, vis en schaaldieren. Het heeft een directe synergetische werking met magnesium doordat het de opname van dit mineraal in de cellen bevordert (magnesium is met name intracellulair werkzaam).

Werking van magnesium in je lichaam

Het menselijk lichaam bevat ongeveer 21 tot 28 gram magnesium:

 • Minder dan 1% hiervan circuleert in het bloed,
 • ongeveer 20% bevindt zich in de spieren,
 • 20% in andere zachte weefsels en lever en
 • ongeveer 60% is ingebouwd in de botten en tanden.

Magnesium is dan ook goed voor de spieren en belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden. Verder is het betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen. Een ontoereikende magnesiuminname kan leiden tot vermoeidheid. Magnesium kan in dit geval helpen om weer fit te worden. Het helpt energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten en ondersteunt zo het energieniveau. Ook is het belangrijk voor hersen- en zenuwfuncties, die bepalend zijn voor aspecten als concentratievermogen, geheugen evenals gemoedstoestand. En het draagt bij aan een normale celdeling en de aanmaak van cellen en weefsels.

Magnesium(bisglycinaat) met taurine toegestane gezondheidsclaims

 • magnesium kan helpen bij vermoeidheid
 • magnesium ondersteunt het energieniveau
 • magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren
 • magnesium speelt een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels
 • magnesium helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam
 • magnesium is betrokken bij de botaanmaak en is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden
 • magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen en het geheugen
 • magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans

Vitals Magnesium(bisglycinaat) gebruiksaanwijzing

1-3 tabletten per dag met water innemen of zoals geadviseerd. Bij voorkeur op een nuchtere maag en verdeeld over de dag innemen.

Vitals Magnesium(bisglycinaat) samenstelling per dagdosering

Samenstelling per tablet:
(dagdosering)

  %RI*
Magnesium (bisglycinaat, TRAACS®) 100 mg 27%
Taurine 200 mg -

* RI = Referentie-inname

Vitals Magnesium(bisglycinaat) ingrediënten

Magnesiumbisglycinaat, vulstof: cellulosepoeder, taurine, bindmiddel: katoenzaadolie, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddelen: siliciumdioxide, magnesiumstearaat.

Bevat geen: Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inhoud: 60 tabletten. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten