Hennep proteïne BIO (250g / 500g - Puur&Fit)
Biologisch hennep proteïne poeder uit kwalitatief Hennepzaad bestaat voor 50% uit eiwit. Het eiwitpoeder wordt gemaakt van de pulp die overblijft na het koud persen.
Het hennep proteïne poeder, ook wel hennep eiwitpoeder genoemd, wordt gemaakt van hennepzaden. Het is een goed alternatief voor dierlijke eiwitbronnen zoals wei proteïne. Hennep proteïne poeder is dan ook niet voor niets populair onder mensen met een vegetarisch en veganistisch dieet.
Hennep proteïne bevat ongeveer 50% volledig plantaardig eiwit, met alle 21 bekende aminozuren, dus ook inclusief alle essentiële aminozuren (die het volwassen menselijk lichaam niet zelf kan maken). Eiwit draagt bij aan de groei en instandhouding van spiermassa. Hennep-eiwit is licht verteerbaar en bevat veel omega-3-vetzuren, vitamine E, kalium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper en mangaan.
Biologisch hennep proteïne poeder productkenmerken
- > 50 gram eiwit per 100 gram
- bijna 20 gram vezels per 100 gram
- biologisch
- vegan
- glutenvrij
Biologisch hennep proteïne poeder voedingswaarde en ingrediënten
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1446 K / 345,2 kcal |
Koolhydraten | 5,9 g |
- waarvan suiker | 5,54 g |
Vezels | 19,6 g |
Eiwit | 51,11 g |
Vet | 8,82 g |
- waarvan verzadigd | 0,91 g |
Zout | 12 mg |
Omega 3 | 2,8 g |
Omega 6 | 7,8 g |
Omega 9 | 2,1 g |
Ingrediënten: 100% eiwitpoeder van koudgeperste hele hennepzaden, voorzichtig gemalen en gezeefd.
Inhoud: verpakt in zakken van 250 gram en 500 gram.
Biologisch hennep proteïne poeder gebruik
Het voedselrijke karakter maakt hennep eiwitpoeder de perfecte toevoeging voor ieder dieet. Met 20-30 gram per keer maak je een heerlijke eiwitshake. Het is geschikt voor dagelijks gebruik, je kan het zowel voor als na je training gebruiken, tijdens een maaltijd of voor het slapengaan.
Los 20-30 gram (2 eetlepels)op in water vruchtensap of een smoothie. Je kan het ook gebruiken in een maaltijd. Het heeft een aangename, nootachtige smaak en is daardoor gemakkelijk te gebruiken als ingrediënt in zowel gekookt als rauw voedsel, bijvoorbeeld in havermout, muesli of soep.
Biologisch hennep proteïne poeder van Puur & Fit
Hoe wordt het biologisch hennep proteïne poeder gemaakt? Eerst worden de rauwe hennepzaden koudgeperst, op een temperatuur van zo'n 45°C (voor optimaal behoud van de voedingswaarde). De vaste massa die overblijft, ook wel 'hennepkoek' genoemd, wordt vervolgens gemalen en gezeefd totdat het zeer fijne hennep proteïnepoeder ontstaat. Voor dit hennepproteïne poeder worden dus alleen biologische hennepzaadjes gebruikt.
Hennep eiwitpoeder wordt biologisch geteeld. Het poeder wordt verkregen uit hennepzaden. Na de persing voor het verkrijgen van hennepolie blijft er pulp van vezels en eiwitten over. Op zorgvuldige wijze worden de vezels en eiwitten van elkaar gescheiden. Het eiwit wordt vermalen tot poeder en verpakt. Dit proces is 100% biologisch en alle voedingstoffen blijven behouden.
De herkomst is Roemenië.
Vul aan met:
- 250 g
- Puur&Fit