Hennepzaad, gepeld, bio (250g - Puur&Fit)
Biologisch gepeld hennepzaad is afkomstig van de hennepplant en is een van de beste plantaardige bronnen voor eiwitten.
Hennepzaad wordt geproduceerd door de hennepplant. Een plant met bijzondere eigenschappen. Sommige worden wel vierenhalve meter hoog! De Hennepplant heeft geen pesticide of herbicide nodig, die normaal gesproken worden gebruikt om zwakke planten in leven te houden.
Biologisch hennepzaad gepeld productkenmerken
- Gepeld hennepzaad heeft een noot-achtige volle smaak
- Bron van plantaardige eiwitten. Eiwitten ondersteunen herstel na fysieke inspanning.*
- Bron van omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren dragen bij aan de normale werking van hart en bloedvaten, draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen,* een normale hersenfunctie,* en ondersteunt een normale cholesterolspiegel.* Omega 3 vetzuren zijn belangrijk omdat het lichaam deze niet zelf kan produceren.
- Rijk aan vezels. Vezels ondersteunen een goede darmwerking.*
*Geoorloofde EFSA claims
Biologisch gepeld hennepzaad ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: 100% biologisch hennepzaad gepeld. Hennepzaad van Puur&Fit is afkomstig uit Roemenië.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2564Kj / 619Kcal |
Eiwitten | 30,78g |
Koolhydraten | 4,68g |
- waarvan suikers | 2,16g |
Vetten | 51,53g |
- waarvan verzadigd | 4,89g |
Vezels | 6,81g |
Zout (Natrium) | 0,34g |
Hennepzaadjes en THC
Hennep heeft een slechte naam door de drugs die wordt gemaakt van de marihuanaplanten. Deze bevatten een hoog THC gehalte. In Hennepzaad komt echter geen THC voor.
Biologisch gepeld hennepzaad gebruiksaanwijzing
Hennepzaad is lekker als tussendoortje of in een salade of smoothie, pasta, rijst of yoghurt.
Droog en afgesloten bewaren.
Biologisch hennepzaad achtergrondinformatie
Gepeld hennepzaad is interessant voor vegetariërs en vegans omdat het een goede bron van eiwit is. Je kunt dit om te beginnen het beste halen uit vers, intact en liefst biologisch voedsel als groente, fruit, granen, peulvruchten en noten. Maar ook kunnen sommige zaden en pitten een behoorlijke bijdrage leveren. Hennepzaad is bovendien goed verteerbaar.
Hennepzaad bevat 8 essentiële aminozuren, dus aminozuren die ons lichaam niet zelf aan kan maken. Dit is erg goed nieuws voor mensen die 100% plantaardig eten.
Zelf plantaardige melk maken van hennepzaden?
Wist je, dat je zeer eenvoudig een melk-achtige drank / plantaardige melkvervanger kunt maken met hennepzaden? De drank bevat aardig wat eiwitten en je maakt het heel eenvoudig:
Kook 200 gram hennepzaad kort ( circa 10 minuten) in water tot de massa begint in te koken. Zet een kom met zeef klaar en giet de hennepzaden in de zeef, laat dit enige tijd goed uitlekken. Giet de melk over in een schone, glazen fles en laat afkoelen. Bewaar daarna in de koelkast. Schud goed voor gebruik en consumeer zo snel mogelijk. Hou je van een heel volle, lobbige melk? Dan kan je het pulp in de melk laten en met een hoge snelheidsblender verwerken.