Rauwe Criollo Cacao poeder, bio (250g - Puur&Fit)
Cacao poeder afkomstig van de Criollo cacaoboon uit Peru.
Ons Cacaopoeder is 100% biologisch verkregen op een plantage in Peru. Het poeder is afkomstig van de Criollo boon. Deze staat bekend om de hoge kwaliteit cacao. Slechts 1% van alle cacaoproducten bevat deze exclusieve boon.
Rauwe Cacaopoeder kopen bij Puur&Fit is kiezen voor de hoge kwaliteit criollo boon. Cacao bonen zijn de vrucht van de cacaoboom in Peru.
Biologische Criollo rauwe cacaopoeder productkenmerken
Rauwe cacao geeft je lichaam energie en het draagt bij aan een betere weerstand. Biologisch rauwe cacaopoeder:
- heeft de hoogste concentratie natuurlijke antioxidanten en flavonoïden ter wereld: beschermt je lichaam tegen vrije radicalen en houdt het verouderingsproces tegen. Ook in heel pure chocolade vind je deze flavonoïden terug maar in geen enkel product zoveel als in rauwe cacao. Flavonoïde produceert bovendien stikstofmonoxide, wat helpt om je bloeddruk te reguleren.
- bevat een hoge dosis magnesium, mineralen in overvloed waaronder ijzer, mangaan, zink, chroom, zwavel en koper. Koper en magnesium helpen om de bloeddruk en hartslag te stabiliseren.
- cacao is goed voor het hart, en heeft bovendien een gunstige invloed op de bloeddruk, lichaamsvet en cholesterol: ondersteunt bloeddruk en cholesterol: rauwe cacao is daadwerkelijk in staat je bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol te doen dalen. Dit is in diverse wetenschappelijke studies aangetoond.
- rauwe cacao is het enige voedsel dat de stof Fenylethylamine bevat, het stofje dat je lichaam aanmaakt als je verliefd bent.
- rauwe cacao is verkrijgbaar in cacao nibs, cacao boter, cacao bonen en cacao poeder.
Biologische rauwe cacaopoeder herkomst en productie
Rauwe cacaopoeder van Puur&Fit is gemaakt van de Criolloboon, afkomstig uit Peru.
Voor behoud van de voedingsstoffen worden de hoge kwaliteit Criollo bonen op lage temperatuur gereinigd en gedroogd. Daarna wordt de cacao verpulverd tot poeder. Uiteraard in een 100% biologisch productieproces.
De eerste Cacao werd in de 16e eeuw voor het eerst verscheept naar Europa. In de vorm van cacaodrank ontdekten de Spanjaarden de bonen. ‘Een goddelijke drank die de weerstand opbouwt en vecht tegen vermoeidheid’. Zo vertelde zij het verhaal.
Biologische rauwe cacaopoeder gebruiksaanwijzing
Gebruik cacao in smoothies, smoothiebowls of bakwaren zoals cake, taarten en gebak, maak er chocolade(melk) van of gebruik het als garnering. Ook lekker in muesli of granola.
Past in elk dieet, glutenvrij, paleo, lactosevrij, geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Bewaren: koel en droog bewaren.
Biologische rauwe cacaopoeder voedingswaarde en ingrediënten
Voedingswaarde declaratie: |
Per 100 gram |
Energie |
1542KJ / 369,8kcal |
Eiwitten |
27,92g |
Koolhydraten |
22,56g |
waarvan suikers |
0,73g |
Vetten |
12,32g |
waarvan verzadigde vetzuren |
7,4g |
Vezels |
28,5g |
Zout (Natrium en Zout) |
17mg |
250 gram biologische rauwe cacaopoeder van de criollo boon uit Peru.