Chiazaad wit, bio (500g - Puur&Fit)
Chiazaad wit BIO Puur&Fit
- bron van eiwitten en vezels
- veelzijdig toe te voegen
Je kunt de Chiazaad wit BIO gewoon uit de hand eten, maar je kunt ze eerst even weken in bijvoorbeeld yoghurt, melk, water of vruchtensap, waardoor een zachte gel met een nootachtige smaak en een zachte structuur ontstaat.
Chiazaad wit BIO voedingswaarde
Herkomst: Paraguay
Let op: Geproduceerd in fabriek waar ook pinda verwerkt wordt.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1825 Kj / 436 Kcal |
Eiwitten | 20.0 g |
Koolhydraten | 40.0 g |
- waarvan suikers | 1.0 g |
Vetten | 31.0 g |
- waarvan verzadigde vetten | 24.0 g |
Vezels | 37.9 g |
Zout (Natrium) | 5 mg |
Chiazaad wit BIO gebruik
Witte chiazaadjes zijn zaden afkomstig van de Salvia hispanica plant. Ze zijn vergelijkbaar met zwart chiazaadjes, maar hebben een lichtere kleur. Chiazaad wordt steeds populairder vanwege de vele gezondheidsvoordelen en voedingswaarde.
Chiazaad kan worden toegevoegd aan diverse gerechten, zoals smoothies, yoghurt, ontbijtgranen, salades, soepen en gebak. Ze kunnen ook worden gebruikt als een bindmiddel in recepten voor bijvoorbeeld pudding
Meer inspiratie? Kijk dan ook eens op onze receptenpagina, bijvoorbeeld hier of lees over 5 verschillende manieren om chiazaad als ontbijt te eten.
Schrijf je review
Voeg review toe
Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*