• Spirulina poeder

Spirulina poeder BIO (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 17,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Spirulina is een blauw-groene zoutwater alg. Deze Spirulina is van het soort Platensis. 100% biologisch verbouwt en geoogst op een eiland in de Zuid Chinese Zee. Een pure en schone natuurlijke omgeving voor behoud van alle voedingstoffen.

Volumekorting

Aantal Korting Je bespaart
2 5% Tot € 1,75
3 10% Tot € 5,25
4 15% Tot € 10,50
5 20% Tot € 17,50
Aantal

Spirulina is een blauw-groene spiraalvormige zoutwater alg. Microscopisch klein en niet waar te nemen met het menselijk oog. Ze behoort tot de meest prille levensvormen op aarde. Algen zijn het beginpunt van de voedselketen. Door middel van fotosynthese zetten zijn zonlicht om in alle benodigde voedingstoffen voor leven op aarde.

Eeuwen geleden was Spirulina de basis voor voedsel van de Asteekse bevolking. Tegenwoordig is de alg een van de nieuwste gezondheidstrends in Azie. Als gebruiker van Spirulina sta je aan het begin van een nieuwe voedselrevolutie. De verwachte oogst in 2020 is 220.000 ton per jaar!

Spirulina is al jaren een zeer populair voedingssupplement. Zelfs de FDA, de WHO en andere medische autoriteiten definiëren spirulina inmiddels als gezondheidsvoedsel.

Spirulina is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Belangrijke aminozuren in Spirulina zijn Lysine, Cysteine, Methionine, Fenylalanine en Threonine. Deze essentiële aminozuren, die belangrijk zijn voor je lichaam, kunnen alleen door mensen worden verkregen via voeding, je lichaam maakt deze niet zelf aan.

Spirulina bevat ook veel vitamine B12. In vergelijking met spinazie bevat spirulina een hoger ijzergehalte. Er zit ook veel meer bètacaroteen in dan in wortelen. 

Spirulina bevat calcium, chroom, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, selenium, natrium en zink. Bovendien zijn er veel pigmenten, waaronder chlorofyl-a, xanthophyll, beta-caroteen, echinenon, myxoxanthophyll, zeaxanthin, canthaxanthin, diatoxanthin, 3'-hydroxyechinenone, beta-cryptoxanthin, oscillaxanthin, oscillaxanthine, plus de phycobilipryanin c-phycocyanin c-fycocinocycine.

De spirulina van Puur & Fit bevat een gebroken celwand. Dat maakt het gemakkelijker voor het menselijk lichaam om het op te nemen.

Biologisch spirulina poeder producteigenschappen

Spirulina levert hoogwaardige voedingsstoffen en is een uitstekende bron van chlorofyl. 

Biologisch spirulina poeder gebruiksadvies

Dosering:

  • Kinderen of beginner: 3-5 gram per dag
  • Normaal gebruik: 6 -10 gram per dag
  • Op therapeutische basis: 11 – 20 gram per dag
  • Topatleten: 30 gram of meer per dag

Spirulina kan 's ochtens of verspreid over de dag worden ingenomen. Innemen met water vóór de maaltijd of voor het sporten. 

Let op: gebruik van spirulina kan tot ontgiftingsklachten leiden. Als je voor het eerst met dit supplement begint, bouw dan de dosering voorzichtig op.

Biologisch spirulina poeder voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 1453KJ/342.6kcal
Koolhydraten 13,98g
   - waarvan suiker < 0.1g
Eiwitten 67.85g
Vet 0.76g
   - waarvan verzadigd 0.42g
Sodium 907mg

Biologisch spirulina poeder herkomst

De Spirulina-alg gedijt het best in sterk alkalisch water met een pH waarde ca. 9 – 11, (ter vergelijking: drinkwater heeft een pH waarde van 7). Spirulina groeit in het wild in Lake Chad en Lake Nakuru in Afrika en in Lake Texcoco in Mexico.

De vraag naar goede kwaliteit spirulina is zo hoog dat spirulina tegenwoordig gekweekt wordt in speciale ‘water-farmen’ in subtropische gebieden. De belangrijkste kwekerijen liggen in Hawaï, Californië, Thailand, Taiwan, India en China. De farms liggen in subtropische gebieden rond de 20e breedtegraad.

Spirulina is net zoals de chlorella alg een bron van hoogwaardige voedingstoffen en wordt steeds meer gekweekt in speciale zoutwater bassins. Deze bassins zijn volledig afgesloten van open water en de kwaliteit van dit ecosysteem wordt doorlopend gemonitord en geoptimaliseerd. 

Deze biologische spirulina is afkomstig uit Hainan Island, waar geen industrie op het eiland aanwezig is en waar geen vervuilingsproblematiek speelt zoals bijvoorbeeld in China. In streng gecontroleerde, gezuiverde bassins wordt de spirulina opgekweekt. Temperatuur en zonuren kunnen worden beïnvloed voor een optimale groei. Continu worden zware metalen zoals aluminium getest op Europese veiligheidsnormen. 

Download

Spirulina Poeder testsheet

Testsheet Spirulina Poeder

Download (469.81k)

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

geert
03-03-2015

ik heb dit produkt gekocht uit gezondheids-overwegeingen.<br /> ik heb het eerst vermengd in een soort smoothie, maar de smaak van mijn smoothie werd er té negatief door beinvloed.<br /> nu vermeng ik de poeder met jus d'orange en slik het zo snel mogelijk door alsof het een vies drankje van de dokter is.<br /> ik heb 5 zakken van het spul en zál me erdoorheen werken, maar daarna stap ik over op de tabletten.<br /> die kun je tenminste in één keer doorslikken.

J
18-02-2015

Het bevalt me prima. Het is gemakkelijk te doseren.<br /> Groetjes Janny

Lynn Catalano
04-04-2014

Super

Arnold
23-01-2014

Mooi spul, een klein schepje door je smoothie is voldoende. Tevreden.

Ilona
04-09-2013

Absolute aanrader. Het poeder is mooi en van goede kwaliteit. Effect is snel merkbaar. Goed verteerbaar, dus mensen met gevoelige darmen zouden dit een fijn product kunnen vinden. Ook een snelle service, besteld en de volgende dag in huis.

Schrijf je review !

Vul aan met:

  • 250 g
  • Puur&Fit
Tarwegras
Tarwegras poeder BIO (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 14,95
  • 250 g
  • Puur&Fit
Bijenproducten
Bijenpollen BIO (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 12,50

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.