Tofvel

Een koude winteravond, lekker op de bank met de openhaard aan en een wijntje of kop warme chocolademelk met slagroom erbij. Stel je daarbij heerlijk warme pantoffels voor die je het liefst niet meer uittrekt. Dit zijn Tofvels.

Ze zitten heerlijk en houden de voeten warm, zonder dat ze klam gaan aanvoelen. Daarbij zijn ze ook nog eens heel duurzaam geproduceerd. Tofvel heeft één model, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De pantoffels worden volledig met de hand gemaakt in een Nepalees bergdorpje, in de buurt van Kathmandu.

Er wordt hierbij uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame materialen. De schapenwol wordt op authentieke wijze – en zonder gebruik van synthetische materialen en chemicaliën – verwerkt tot wolvilt die vervolgens weer wordt gevormd tot een uniek paar Tofvels. Ieder paar is voorzien van een verschillend tekentje, de geborduurde handtekening behorend bij de maker van het betreffende paar. Een kaartje met wat persoonlijke informatie wordt meegeleverd, zo weet de koper precies welke Nepalese maker zijn of haar Tofvels heeft gemaakt. De productie van Tofvel zorgt voor werkgelegenheid en een eerlijk inkomen voor de makers in Nepal. Tevens wordt er van ieder verkochte paar een deel afgedragen voor onderwijs van de medewerkers en hun kinderen.