Fair Squared

Fair Squared is zero waste verzorgingsproducten. Van plasticvrije lippenbalsem tot plasticvrije handcrème, in leuke, herbruikbare verpakkingen. 

Fair Squared is een handelsorganisatie die als doel heeft om de onbalans in de wereldhandel te verminderen. In elk geval voor wat betreft de eigen bedrijfsvoering.

Fair Squared geschiedenis

Het bedrijfsidee ontstond al in 2005 en komt voort uit de Oxfam-campagne Ons bedrijfsidee komt voort uit de Oxfam-campagne "Make Poverty History". In 2010 werden de eerste Fair Squared producten in Engeland verkocht via OXFAM en Amnesty International.

Het idee werd snel opgepakt door verschillende studentenorganisaties in de UK en deze zorgden ervoor dat het verder werd verspreid in Engeland.

De eerste producten van Fair Squared waren condooms, handcrème en lipverzorging. Dat sloeg enorm aan en al snel werd Fair Squared verkocht in Scandinavië en de Benelux. In 2013 verhuisde het bedrijf naar Keulen, daarna opereerde het als Fair Squared GmbH en verplaatste de productie naar het Duitse deel van het natuurpark Eifel. Het assortiment groeide ondertussen van 12 naar 150 artikelen. Wat natuurlijk geweldig is, want je zal zien dat dezelfde Fairtrade ingrediënten in veel van de producten van Fair Squared terugkomen. En ze komen overal vandaan: fairtrade ingrediënten uit olijfolie uit Palestina en Libanon, amandelolie uit Pakistan, sheaboter uit Ghana en rubber uit India.

Inmiddels wordt Fair Squared verkocht in heel Europa. En door deze groei kan Fair Squared inmiddels al voor meer dan 1.500 producenten van betekenis zijn, die kunnen profiteren van de Fairtrade policy. 

FAIR SQUARED staat geregistreerd in Keulen, Duitsland. Het bedrijf is een familiebedrijf en er zijn geen andere bedrijven of investeerders direct of indirect bij betrokken.

Waar steekt Fair Squared de handen voor in het vuur?

Transparantie, hoge sociale en milieunormen

De zakelijke principes zijn geworteld in transparantie, sociale en ecologische aanvaardbaarheid, dierenwelzijn en solidariteit met degenen die in minder bevoorrechte delen van de wereld leven. Fair Squared heeft toezichthouders die ook de werkprocessen en de toeleveringsketens controleert. 

Gelijke partners, langlopende contracten

De productiepartners van Fair Squared zijn financieel onafhankelijk van Fair Squared. Er wordt gehandeld op voet van gelijkheid, productiepartners worden behandeld met respect en er wordt eerlijk gecommuniceerd. Als gevolg hiervan heeft Fair Squared  langetermijncontracten met productiepartners waarmee ze economische rechtvaardigheid in de internationale handel bevorderen.

Eigen formules en hoge creatieve output

Fair Squared heeft eigen productformuleringen en elk half jaar ontwikkelt Fair Squared tussen de vijf en acht nieuwe producten die in februari en september van een bepaald jaar worden gelanceerd. 

Uitverkocht!
  • 3 stuks
  • Fair Squared
Zero Waste Gezichtsverzorging
Katoenen zakdoeken BIO (3st - Fair Squared)
€ 12,95