Gaggia

Ga er maar goed voor zitten want hier komt het verhaal van Achllle Gaggia (waardoor wij zelf ook niks anders meer lusten). 

Achille Gaccia geboren in 1895 woonde in milaan samen met zijn ouders die een koffiebar hadden die vernoemd was naar hem, Caffé Achille. Maar in de 20ste eeuw werd koffie gemaakt met een stoommachine, en dat werkte niet optimaal omdat de koffie vaak verbrand werd en daardoor te bitter werd. Toen Achille zelf koffie ging maken wou hij hier iets aan veranderen en heeft hij een ocrtooi aangevraagd om koffie te maken zonder stoom. Sinds dien is Achille koffie gaan maken door kokend water onder druk langs gemalen koffie te halen, de espresso crema was geboren. 

In 1948 richt Achille het bedrijf Gaccia op en door zijn unieke koffiemachine werd de ´classica´ veel gebruikt in koffie tentjes. Al snel stonden er overal in Milaan gaccia´s en wat bleek, een goede investering voor deze café´s want waar gaccia´s stonden waren rijen met mensen. De modellen die na de Classica kwamen hebben achterop allemaal de zin, ¨Cremma caffé naturale funziona senza vapore¨ wat italiaans is voor natuurlijk koffiecrema werkt zonder stoom. disclaimer: tegenwoordig staat deze zin niet meer op de machines. 

File:Gaggia - 1948.jpg

Tegenwoordig is Gaggia nog steeds bezig met innoveren, hoewel ze wel de authentieke smaak van de originele crema willen behouden. Gaggia is dus een van de koplopers op het gebied van koffie en als je een kopje neemt en je doet je ogen dicht verbeeld je je zo dat je in een drukke Milaanse straat aan een tafeltje zit met de beste koffie in je hand. 

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.