GreenPan kookpannen Copenhagen (kies een optie)
Een keramische antiaanbak kookpan met deksel uit de GreenPan Copenhagen Collection is echt een pan voor stijlvolle fijnproevers. De keramische pannen uit de Copenhagen collectie zijn extreem duurzaam dankzij het gebruik van gehard aluminium.
Geschikt voor alle warmtebronnen en dankzij de RVS handgrepen zelfs geschikt voor in de oven, dat worden lekkere stoofpotjes :-)
De pannen uit de Copenhagen collectie hebben een extra groot bakoppervlak en zijn extreem duurzaam dankzij het gebruik van gehard aluminium. De Thermolon Infinity Pro keramische antiaanbaklaag is versterkt met diamant, warmt snel op en zorgt voor perfecte resultaten. Ze bevat geen schadelijke chemische stoffen (PFAS-vrij). Het strakke design en de matte roestvrijstalen handgrepen geven deze collectie een minimalistische look & feel.
GreenPan Copenhagen keramische kookpan productkenmerken
- Gezonde antiaanbaklaag: N°1 kwalitatieve Thermolon keramische antiaanbaklaag, duurzaam en zonder schadelijke stoffen (PFAS-vrij)
- Matte handgreep voor minimalistische look & feel
- Extreem sterk: ultra duurzaam en krasbestendige dankzij hoogwaardig, gehard aluminium
- Warmt gelijkmatig op dankzij dikke bodem in gesmeed aluminium, waardoor alle ingrediënten in de pan in hetzelfde tempo garen
- Makkelijk schoon te maken dankzij naadloze binnenkant
- Geschikt voor alle warmtebronnen: perfecte resultaten op gas, inductie, elektrisch en keramisch
- Ovenvast tot 220°C
- Vaatwasserbestendig, alhoewel wij afwassen met de hand aanbevelen voor een langere levensduur
- Verkrijgbaar in 20 en 24 cm
- Kleur: zwart
- Materiaal: aluminium body en handgreep van ovenvast roestvrij staal
Specificaties GreenPan Copenhagen kookpan 20 cm
- Afmeting: 20 cm
- Diameter bodem: 18 cm
- Gewicht: 1.480 gram
- Inhoud: 3,1 liter
- Deksel inbegrepen
- Greep: ovenvast roestvrij staal
Specificaties GreenPan Copenhagen kookpan 24 cm
- Afmeting: 24 cm
- Diameter bodem: 21 cm
- Gewicht: 1.990 gram
- Inhoud: 4,9 liter
- Deksel inbegrepen
- Green: ovenvast roestvrij staal
GreenPan Copenhagen kookpannen
Pasta koken, soep maken, groente stoven … Een braadpan is onmisbaar in de keuken. GreenPan hanteert 3 principes met de Copenhagen: uiterlijk, kwaliteit en gezondheid. De kookpannen van Copenhagen zijn niet alleen handig, duurzaam en mooi om naar te kijken, ze hebben ook een gezonde keramische antiaanbaklaag, gemaakt zonder schadelijke stoffen. Zo tover je in een oogwenk én met minder olie of boter de heerlijkste gerechten op tafel!
Voordelen van een braadpan met keramische antiaanbaklaag
De kookpannen van GreenPan zijn lief voor je gezondheid én voor je portemonnee. De keramische antiaanbaklaag verdeelt de warmte snel en gelijkmatig waardoor je op een lagere temperatuur kunt koken. Bovendien blijven etensresten niet kleven en bespaar je dus ook op afwasmiddel en spierkracht. Heb je geen tijd of zin om zelf af te wassen? Geen probleem, alle kookpannen kunnen zo de vaatwasser in. De Thermolon Infinity antikleeflaag is trouwens versterkt met diamanten voor nog meer duurzaamheid.
Kookpannen van GreenPan: ook voor inductie
Of je nu kookt op gas, elektriciteit of inductie, bij GreenPan vind je een kookpan op maat. Dankzij de Magneto-inductietechnologie ben je zeker van topprestaties op alle vuren. De dikke bodem verdeelt de warmte snel en gelijkmatig en zorgt voor extra stabiliteit op de kookplaat. Alle kookpannen zijn ovenvast en voorzien van ergonomische handvaten zodat je ze zelfs met dikke ovenwanten gemakkelijk kunt vastpakken.
GreenPan onderhoud
Natuurlijk wil je dat je pan zo lang mogelijk meegaat, niet kromtrekt en dat de antikleeflaag niet beschadigt.
De belangrijkste tips:
- Wanneer trekken pannen krom: Pannen trekken krom als je te snel van temperatuur wisselt, bijvoorbeeld door direct een pan van het vuur onder de kraan te spoelen. Ook trekken pannen krom als je ze leeg op een hoge stand verhit. Verhit pannen op inductie dan ook nóóit in de snelstand. Als je na het koken een pan terugzet op de warmtebron (het maakt niet uit of dit gas, elektrisch of inductie is) dan trekt je pan ook krom.
- Wanneer beschadig je de antikleeflaag: een antikleeflaag is een uit meerdere bestanddelen samengestelde laag. Deze is nooit zo sterk als RVS. Een antikleeflaag is altijd meer kwetsbaar dan een pan uit RVS. Was een pan met antikleeflaag daarom nooit in de vaatwasser, gebruik geen borstels, gebruik geen harde spatels of lepels, en sla nooit je lepel, spatel of iets anders op de rand van je pan. Dit verkort allemaal de levensduur van je dure pan.
Onder het tabblad 'Attachments' kan je de GreenPan onderhoudswijzer downloaden. Hierin staat alles wat je wil weten, bewaar deze in de keuken!