Mooi eten | Mooi leven (Rineke Dijkinga)

€ 11,95
Inclusief BTW
Op voorraad

De 2-de editie van Rinekes bookazine Mooi Eten. Deze keer is het thema 'Mooi leven'. Wij betalen je verzendkosten. 

Aantal

Jaaaaaaaa, het nieuwste Bookazine van Rineke Dijkinga! Boordevol inspiratie en positiviteit, wat heerlijk! 

Waarom Mooi eten, mooi leven?

 • het jouw (darm)gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst; je met simpele, betaalbare (en soms gratis uit de natuur) heerlijke gerechten op tafel kunt toveren. het oog ook iets wil;
 • het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur; we met mes en vork een positieve invloed uit kunnen oefenen op de wereldwijde bodem-, water- CO2- crisissen etc.
 • er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit; het lokaal en/of duurzaam is geteeld en daarmee de Nederlandse duurzame boer ondersteunen; elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord; met voedsel bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven. Dit zijn basisvoorwaarden voor een mooi leven.
 • je via je darmen ongelooflijk veel impact kunt hebben op je brein. Onze darmen zijn de 'kiem van onze gezondheid' en daarmee op je kwaliteit van leven.

Highlights van Editie 2 van Mooi eten

  • Het verhaal van Emma: te horen krijgen dat je niet meer zwanger kunt worden. En het toch lukt zonder hormonen.
  • De darmen als kiem van vitaliteit: een informatief dossier en ruim 35 oogstrelende recepten die de darmgezondheid ondersteunen. Betaalbaar, uit het seizoen en soms rechtstreeks van Moeder Natuur.
  • Inspiratie, ideeën en adressen voor voedsel van dichtbij. Mooie producten, pionierende boeren, inspirerende telers en leveranciers die werken vanuit de gedachte: voordeel voor mens en natuur. Eigenlijk zoals het altijd was, in plaats van de 30.000 kilometer die het voedsel nu aflegt voor het op ons bord belandt.
  • Interview met oudste natuurarts van Nederland: uit levend voedsel, zonlicht en stilte ontspruit onze gezondheid.
  • Inspirerende columns van mensen die de kiem legden voor een zinvolle ommezwaai van hun leven.
  • In de kiem gesmoord: ondermijnende/stressvolle gedachten. Hoe herken je ze en welke rol spelen voeding en leefstijl.

Zo legt Rineke met dit bookazine de kiem om via MOOI eten uit te bloeien tot een MOOI leven.

 • Kruiden terugbrengen voor een MOOI leven: voor de intrede van kant-en-klaar voedsel waren ze de kiem van een lekkere, gezonde maaltijd. Als het aan ons ligt worden deze krachtpatsers dat opnieuw. Met de uitneembare poster van Het Blauwe Huis krijg je bovendien heel veel ideeën voor gezonde smaakwatertjes die het leven mooier, lekkerder en gezonder maken.

Mooi eten, mooi leven, de kiem van jouw gezondheid

In het magazine zijn 17 pagina's gewijd aan jouw darmgezondheid: van mond tot kont. In dit minidossier lees je over de innige communicatie tussen je darmen en je brein en daarmee ook je kwaliteit van leven. Voor een mooi leven is het immers ook van belang hoe het er in je brein aan toe gaat: Hoe ontspannen je kunt zijn, of je malende gedachten weer van je af kunt schudden, hoe flexibel je bent, hoe stabiel je bent qua emoties, hoe vatbaar je bent voor angsten of fobieën, hoe stressbestendig je bent, hoe diep je slaap is, etc.

De communicatie vanuit je darm met je brein is sterk afhankelijk van jouw darmgezondheid en die wordt weer voor een groot deel bepaald door wat jij in je mond stopt. Je darmgezondheid is gebaat bij voedsel zoals dat duizenden jaren is geweest is: vers, natuurlijk, uit je eigen omgeving, onbewerkt, eenvoudig, eerlijk geteeld en bereid, divers, kleurrijk en voedzaam. En weet je wat het meest bijzondere is? De voedingsmiddelen waar jouw darmbacterien optimaal bij gebaat zijn, zijn zeer eenvoudig en betaalbaar.

Wat zegt Rineke Dijkinga?

"Ik denk dat we het juist nu over MOOI Eten, MOOI Leven moeten hebben. Deze tijd dwingt ons tot een herdefiniëring van wat die begrippen voor ons betekenen. We hebben gezien hoe kwetsbaar ons mondiale voedselsysteem is. Hoe afhankelijk we zijn geworden. In tijden van crisis gaan mensen terug naar de basis, herontdekken we wat echt belangrijk voor ons is. Daarom heeft het bookazine ook het thema: de Kiem waaruit alles ontspruit. Dat begint met de grond onder onze voeten, met verbinden met de natuur, lokale telers en producenten. Het begint ook met zelf weer bezig zijn met volwaardige voedsel en de heerlijkste, voedende gerechten maken met groenten, granen, kruiden, fruit, die je zelf bij elkaar hebt gescharreld en bereid hebt. Tijd nemen om te koken en samen te tafelen, wat ons verbindt en ons geluksgevoel verhoogt.

Door ons te richten op de aspecten in ons leven waar we zelf wel invloed op hebben, hebben we minder het gevoel geleefd te worden en ervaren we meer regie. En laten autonomie en regie nou net belangrijke ingrediënten zijn voor een MOOI Leven. Meer regie op je op bord, betekent ook meer regie op je darmgezondheid en breingezondheid. En als er iets is dat wij in crisistijd nodig hebben is een gezond brein, dat maximaal functioneert en stressbestendig is!

Gezond voedsel dat zowel jou als moeder aarde dient hoeft ook helemaal niet duur te zijn. De 2e editie van MOOI Eten staat bomvol met tips voor mooi & budgetvriendelijk koken.

Kortom, er zullen altijd zaken zijn die buiten je macht liggen, maar met MOOI Eten hoop ik je op weg te helpen naar een gevoel van vrijheid, een diepere verbinding met de natuur, jezelf en je omgeving, eenvoud, zelfredzaamheid en een optimale gezondheid. Op naar een MOOI Leven."

Rineke

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vul aan met:

 • Rineke Dijkinga
Boeken
Op weg naar meer energie - Rineke Dijkinga
€ 20,50
 • Rineke Dijkinga
Boeken
Je brein vitaal - Rineke Dijkinga
€ 29,95

Vergelijkbare producten