Bakbananenmeel BIO (250g - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 4,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch bakbananenmeel van Puur & Fit is gemaakt van onrijpe “groene” bakbananen. Lekker voor koekjes, brood, wafels, cake, pannenkoeken, appeltaart, muffins of andere bakgerechten:

  • neutrale smaak
  • stevige textuur
  • hoog zetmeelgehalte
  • van nature glutenvrij
Aantal

Dit glutenvrije meel is gemaakt van 100% bakbananen, zonder nodige toevoegingen. De bananensmaak valt mee hoor ;-) Al ruikt het heerlijk naar bananen, het heeft een licht zoetige maar neutrale smaak en is perfect om mee te bakken. Wat dacht je van pannenkoekjes, muffins of natuurlijk bananenbrood?

Het meel heeft een neutrale smaak doordat de onrijpe bakbanaan een veel lager suikergehalte heeft dan “gewone” gele bananen. Door de neutrale smaak is het meel zeer veelzijdig in gebruik. Het meel van bakbananen bevat meer resistent zetmeel (RS2) oftewel goede koolhydraten welke direct worden opgenomen in de dikke darm. 

Biologisch bakbananenmeel gebruiksaanwijzing

Let op: Van bakbananenmeel heb je in verhouding veel minder nodig dan van andere meelsoorten.

Het advies is om bij een 1-op-1 vervanging van een ander type meel ca. 40% tot 60% te gebruiken als vervanger. Bij 100 gram meel of bloem in het originele recept gebruik je dus 60 gram biologisch bananenmeel. Dat komt overigens door het veel hoger gehalte aan zetmeel. Bananenmeel heeft o.a. vochtbindende eigenschappen en geeft structuur. Dit meel is het beste meel voor het maken van glutenvrije pannenkoeken. 

Overigens, ook gewone bananen worden veel in baksels gebruikt. Maar bakbananen en gewone bananen hebben een heel andere invloed op je baksel: 

  • Bakbananen bevatten meer zetmeel en minder vocht en daardoor geven ze stevigheid aan gerechten
  • Gewone bananen zorgen juist voor een vochtige, zachte structuur. 

Biologisch bakbananenmeel ingrediënten en voedingswaarde

Inhoud: 250 gram

Ingrediënten: Gedroogde onrijpe bakbanaan*

* = Biologisch

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 371kcal / 1550kJ
Vetten 1,8 g
   - waarvan verzadigd 0,7 g
Koolhydraten 79,0 g
   - waarvan suikers 47,3 g
Vezels 9,3 g
Eiwitten 3,9 g
Zout <0,01g

Koel, droog en goed afgesloten bewaren.

Herkomst: Peru

Wat is biologisch bakbananenmeel?

Biologisch bakbananenmeel is afkomstig van biologisch verbouwde bakbananen. Bakbananen zijn overigens gewoon familie van de gewonen bananen, maar toch zijn ze heel verschillend. Gewone bananen eten wij als een lekker stuk, zoet, fruit. Bakbananen worden meer geconsumeerd als groente, en wordt van origine veel gegeten in Afrika en Zuid-Amerika. Waar gewone bananen zoet zijn, smaken bakbananen meer neutraal. Ook is de textuur van een bakbanaan steviger en zéker niet melig en zacht. 

Ons biologisch bakbananenmeel wordt gemaakt van onrijpe bakbananen. Deze zijn nog groen en worden daarom ook wel eens groene bakbananen genoemd. Dus voor het rijpingsproces van de biologische bakbanaan wordt deze geoogst. Ze worden vervolgens geschild, gesneden en gedroogd, om vervolgens te worden verwerkt tot bakbananenmeel. Tijdens het hele proces komt de temperatuur niet boven de 50 graden.

Met Puur & Fit biologisch bakbananenmeel heb je dus zuiver groene bakbananenmeel met een neutrale smaak en een stevige textuur. Er zitten geen additieven in en het meel is van nature glutenvrij. 

Wat zijn de voordelen van Puur & Fit biologisch bakbananenmeel?

Bakbananen bevatten zetmeel en hebben hierdoor sterke bindingskracht

Van nature heeft biologisch bakbananenmeel van groene bakbananen een heel hoog zetmeelgehalte. Zetmeel bindt vloeistoffen in je gerechten en zorgt voor een stevigere textuur. De binding is zowel stevig als elastisch, dus echt ideaal voor pannenkoeken, maar ook voor cake en muffins. 

Gemaakt van onrijpe biologische bakbananen, rijk aan RS2 en dus gezond

Onrijpe bakbananen hebben een groene schil. Naarmate de bakbanaan verder rijpt, kleurt de schil van geel naar zwart. Eigenlijk goed vergelijkbaar met gewone bananen. 

Als de bakbanaan onrijp is, heeft deze een hoog gehalte resistent zetmeel, in het Engels resistant starch genoemd, waar de afkorting RS2 vandaan komt. RS2 staan inmiddels breed bekend als de gezonde koolhydraten. Waarom? Omdat ze niet kunnen worden afgebroken door je spijsverteringsenzymen en daardoor komen ze onverteerd in je dikke darm terecht. 

Wat is daar zo fijn aan?

  • resistent zetmeel zet niet om naar glucose wat fijn is voor je bloedsuikerspiegel

Zuinig in gebruik

Zoals beschreven gebruik je zo'n 40% minder meel dan de hoeveelheid bloem of meel die in je recept staat aangegeven. Staat er 100 gram, dan gebruik je dus 60 gram biologisch bakbananenmeel. 

Recepten met bakbananenmeel

Eigenlijk kan je in elk recept het meel (deels) vervangen door bakbananenmeel. Let er dan wel op dat je 40% minder gebruikt. Probeer het eens uit op je favoriete bakrecept! 

Inspiratiereceptje pannenkoeken van bakbananenmeel

Pannenkoeken bakken is natuurlijk helemaal niet moeilijk. Maar we gaan je toch helpen want hier heb je een supermakkelijk basisrecept voor pannenkoeken met bakbananenmeel. Je kan natuurlijk oneindig variëren in toppings.

Ingrediënten voor 5 flinke joekels van pannenkoeken

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer. Verwarm een koekenpan en smelt een beetje kokosolie. Verspreid een kleine soeplepel (of 1/5 van het beslag) over de bodem. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin. 

Garneer de pannenkoeken met een beetje verse vruchtensaus, (gegrild) fruit of noten. Nou ja, eigenlijk zijn deze smulpannenkoeken met alles lekker!

pannenkoek van bakbananenmeel

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.