Xanthaangom (200g - La Droguerie Ecologique)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 7,99
Inclusief BTW
Op voorraad

Xanthaangom is te gebruiken als vervangmiddel van gluten. Bijvoorbeeld voor het maken van glutenvrij brood. Maar ook als verdikkingsmiddel geschikt.

Aantal

Maak je eigen natuurlijke huishoud en bakproducten met deze xanthaangom. Door het toevoegen van deze 100% natuurlijke gom aan andere natuurlijke producten krijg je een gel die doelgericht en milieuvriendelijk te werk gaat!

De gel-textuur maakt reinigen makkelijker doordat deze niet snel opdroogt en beter op zijn plek blijft zitten dan vloeibare schoonmaakproducten. Je hebt dus minder product nodig en oppervlakten worden beter schoon!

Xanthaangom toepassingen en gebruik bij voeding

Deze xanthaangom is food grade kwaliteit dus je kan het uitstekend gebruiken in de keuken. 

  • Xanthaan als verdikkingsmiddel: Xanthaan is een gom die je kan gebruiken als verdikkingsmiddel. In de voedingsmiddelenindustrie wordt xanthaangom toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals ketchup, sauzen, bouillon en drankjes.
  • Xanthaangom voor glutenvrij bakken: Xanthaangom is te gebruiken als vervangmiddel van gluten. Bijvoorbeeld voor het maken van glutenvrij brood.

Xanthaangom gebruiksaanwijzing in de keuken

Xanthaangom is oplosbaar in koud water en kan gecombineerd worden met andere gomsoorten. Verder is Xanthaangom populair in de moleculaire keuken omdat het zeer sterk kan aandikken. Koud en in een kleine concentraties levert het stevige, niet goed vloeibare vloeistoffen op.

De xanthaangom is:

  • 100% biologisch afbreekbaar
  • niet giftig voor mens en milieu
  • milieuvriendelijk verpakt
  • toe te passen in veel schoonmaak, sausen en bak producten

Xanthaangom is een natuurlijke grondstof die wordt verkregen uit fermentatie van (plantaardige) suikers. Daarnaast is dit GMO-vrij, wat betekent dat er geen kunstmatige veranderingen zijn toegepast op de planten.

Om producten dikker te maken (ook wel viscositeit verhogen genoemd) wordt vaak xanthaangom toegepast. Verder wordt het ook gebruik als stabilisator, emulgator en gluten-vervanger. Xanthaangom is goedgekeurd als 'veilige voedseltoevoeging' door Europa en Amerika met E-nummer E415.

Xanthaangom toepassingen en gebruik als schoonmaakmiddel

Gebruik:

Multifunctionele azijngel - voor het ontvetten en ontkalken van bijvoorbeeld toiletten, voegen en douchewanden

  • Meng met een mixer 400 ml azijn met 4 - 8 gram xanthaangom (afhankelijk van gewenste textuur). Giet het mengsel in een pompfles van minstens 500 ml.

Natriumpercarbonaatgel - voor het reinigen van bijvoorbeeld ovens, tegelvoegen en barbecueroosters)

  • Meng in een kom 400 ml water met 40 gram natriumpercarbonaat. Voeg geleidelijk 8 gram xanthaangom toe (het natriumpercarbonaat hoeft nog niet volledig opgelost te zijn). Meng dit geheel opnieuw. Giet het mengsel in een fles van minstens 500 ml.
  • Vervang in bovenstaand recept het natriumpercarbonaat door sodakristallen voor het ontvetten van verschillende oppervlakken, of door citroenzuur voor ontkalking en roestverwijdering.

Reinigings- en ontvettingsgel

  • Giet 400 ml water in een kom en voeg 4 eetlepels geconcentreerde sodakristallen toe met 1 eetelepel zwarte zeep. Meng met de mixer tot het poeder opgelost is in het water. Voeg 8 gram xanthaangom toe en meng dit. Giet het mengsel vervolgens in een pompfles van 500 ml. Ook te gebruiken als afwasmiddel wanneer je dit mengsel op een spons aanbrengt!

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.