• Actie!
  • -10%
  • Botformule Pro (60 st - Vitals)

Botformule Pro (60 st - Vitals)

€ 29,95
€ 26,96 -10%
Inclusief BTW
Op voorraad

Vitals Botformule Pro is een slim combinatie supplement voor het behoud van sterke botten met: 

  • calcium
  • magnesium
  • Vitamine D3
  • Vitamine K2
Aantal

Essentieel voor sterke botten is om voldoende te bewegen met voldoende weerstand op het bot. Bot groeit immers door weerstand: krachttraining, of bewegen waarbij het eigen gewicht de weerstand is (zoals traplopen) zijn nodig om je botten sterk en gezond te houden. 

Er zijn daarnaast enkele vitamines en mineralen die bijdragen aan gezonde botten, omdat zij bijvoorbeeld een grote rol spelen in de botaanmaak of omdat zij bijdragen aan de botdichtheid en daarmee stevigheid van je botten. 

Vitals Botformule Pro: toegestane gezondheidsclaims

  • Calcium, magnesium, Vitamine D3 en Vitamine K2 zijn goed voor het behoud van sterke botten. 

Vitals botformule Pro: meer dan alleen calcium

Calcium is een heel belangrijk onderdeel van je botweefsel. Tot nog maar enkele jaren geleden werden er veelvuldig hoge doseringen calcium voorgeschreven ter onderhoud van sterke botten. Dat is inmiddels achterhaald. 

Calcium is weliswaar zeer belangrijk voor gezonde en sterke botten maar het moet wel:

  1. uit je voeding kunnen worden opgenomen
  2. in je botten kunnen worden opgenomen

Calcium heeft dus diverse hulpstoffen nodig!

Magnesium: magnesium is een belangrijke component van je botweefsel. Je lichaam gebruikt calcium en magnesium in een verhouding van ongeveer 2:1. Een combinatie van calcium en magnesium draagt effectiever bij aan sterke botten dan alleen calcium. 

Vitamine D3: Vitamine D is niet alleen een voedingsstof maar heeft ook als taak om ervoor te zorgen dat calcium beter uit voeding wordt opgenomen, en nog belangrijker, dat de opname van calcium in je botten wordt verhoogd. 

Vitamine K2: Vitamine K is ook een vitamine die helpt bij de opname van calcium in het botweefsel. 

Vitals Botformule Pro: waarom is de ene de andere niet

Niet alleen de formule van een supplement moet goed zijn (dus de juiste verhoudingen tussen de verschillende ingrediënten), maar ook de kwaliteit van de ingrediënten is belangrijk. 

De mineralen van de Botformule Pro zijn aminozuurgebonden mineralen (calcium- en magnesiumbisglycinaat) van Albion Minerals, een specialist op dit gebied. Deze aminozuurgebonden mineralen zijn herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS (The Real Amino Acid Chelate System) en zijn niet alleen goed opneembaar maar ook goed verdraagbaar. 

De gebruikte vitamines in de formule moeten stabiel zijn en blijven in het supplement. Dus de dosering moet gelijk blijven na productie en na opening van de verpakking, zodat er altijd klopt wat er op het etiket staat. De dosering van Vitamine K2 blijkt in de praktijk achteruit te hollen wanneer deze wordt gecombineerd met een (hooggedoseerd) calcium en/of magnesium. Daarom heeft Vitals in haar Botformule Pro de Vitamine K2 van NattoPharma gebruikt, die een K2 heeft ontwikkeld die zelfs bij Calcium en Magnesium stabiel blijft in dosering. 

Tot slot is de Vitamine D in deze formulering de meest effectieve vorm van Vitamine D, namelijk D3. 

Met deze combinatie van superieure ingrediënten heeft Vitals een unieke botformule gemaakt met hoge kwaliteit en werkzaamheid. 

Vitals Botformule Pro samenstelling

De samenstelling van Vitals Botformule Pro per 2 tabletten (dagdosering):

Samenstelling per 2 tabletten:
(dagdosering)
  %RI*
Calcium (bisglycinaat, TRAACS®) 200 mg 25  
Magnesium (bisglycinaat, TRAACS®) 100 mg 27
Vitamine D3 (cholecalciferol, 1000 ie) 25 mcg 500
Vitamine K2 (menaquinon-7, MenaQ7® CryoCap) 180 mcg 240  

* RI = Referentie-inname

TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) is een geregistreerd handelsmerk van Albion Minerals. MenaQ7® is een geregistreerd handelsmerk van NattoPharma. CryoCap is een gepatenteerde encapsulatietechnologie.

Vitals Botformule Pro ingrediënten

Calciumbisglycinaat, magnesiumbisglycinaat, vulstof: microkristallijne cellulose, bindmiddel: koolzaadolie, vitamine K2, vitamine D3, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddelen: calciumstearaat, siliciumdioxide.

Bevat geen: gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Geschikt voor vegetariërs, niet geschikt voor veganisten. 

Vitals Botformule Pro gebruiksaanwijzing

2 tabletten per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Bij voorkeur verspreid over de dag innemen.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 mcg vitamine D per dagdosering).

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten