Vegan Milker (ChufaMix)
Met de Vegan Milker maak je in combinatie met je staafmixer in een handomdraai horchata of een andere plantaardige melk!
Wat is een Vegan Milker ofwel de Chufamix?
Met de Chufamix maak je in een handomdraai je eigen, verse, plantaardige melk. Dat kan je maken met van alles en nog wat: havermelk, soyamelk, notenmelk en diverse pitten en zaden kan je erin verwerken.
Hoe wordt de Chufamix geleverd?
De volgende onderdelen worden meegeleverd:
- houder
- zeef
- stamper
- deksel
- handleiding in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Frans.
Recepten met de Vegan Milker ofwel de Chufamix
Om je een klein beetje een beeld te geven van wat je hiermee kan, krijg je alvast inzage in 1 basisrecept voor de Chufamix.
Chufamix basisrecept ingrediënten
- 1 liter water op kamertemperatuur
- 100-150 g hele, gemalen of gehakte noten
- Een snufje zout (optioneel)
Chufamix basisrecept bereidingswijze
- Vul de ChufaMix-container met 1 liter water.
- Plaats het filter in de container en voeg de noten, een snufje zout en een smaakversterker naar keuze toe (optioneel).
- Mix 2 minuten met een staafmixer (als je gemalen noten gebruikt, is 1 minuut mengen voldoende). Laat het 5 tot 10 minuten rusten.
- Verwijder het filter en roer het vruchtvlees tot de melk in het filter gehalveerd is.
- Plaats de vijzel in het filter en druk zachtjes op de pulp om de resterende melk uit de pulp te persen.
- Laat het minimaal 2 uur in de koelkast rusten om de smaak te versterken.
Zelf kokosmelk maken met de Chufamix
Nog een voorbeeldje? Okay, komt 'ie: kokosmelk
Ingrediënten kokosmelk
- 1 liter heet water (80oC)
- 1 hele kokosnoot of 150 g - 200 g gedroogde of in vlokken gesneden kokosnoot
Bereiding kokosmelk
- Verdeel de kokos in twee helften, verwijder het vruchtvlees en hak het fijn.
- Bewaar het kokoswater dat in de kokosnoot zit apart om te consumeren.
- Vul de Vegan Milker-container met 1 liter heet water (80oC) en plaats het filter nadat je een derde van de kokosnoot erin hebt gedaan.
- Laat het 1 minuut rusten en mix.
- Voeg geleidelijk de rest van het kokosvlees toe zodat het niet in het filter steekt en zo kan gemakkelijk worden gemengd.
- Bewaar de kokosmelk in de koelkast als je hem niet meteen wilt drinken en laat hem rusten. Binnen een paar uur zal de smaak, naarmate de smaak zich ontwikkelt, veel lekkerder zijn.
Schrijf je review
Voeg review toe
Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*