• Nieuw

Cederhout etherische olie BIO (10ml - Van Toen)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 7,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Cederhout etherische olie: 

  • Biologisch gecertificeerd
  • Verkregen via stoomdestillatie van de schors van de cederboom
Aantal

Het zal je niets verbazen dat ceder een aardse en rustieke geur met zich meebrengt. Maar wist je ook al dat ceder geen allergenen bevat? Het is 1 van de zeldzame etherische oliën (net als vanille) die geen enkel allergeen bevat. Daarom is deze ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen.  

Biologische etherische Cederhout olie toepassingen en gebruik

  • Verdampen: Ceder is populair in de aromatherapie vanwege het aardse karakter. De houtachtige, warme geur geeft een gevoel van harmonie, sereniteit en evenwicht. Hierdoor kan het innerlijke rust bevorderen en stress verminderen. De aardse geur heeft een rustgevend effect op je geest en je kamer vult zich al snel met een aards en warm aroma. Ook heerlijk wanneer de dagen kouder worden. Ook is ceder goed in een diffuser te gebruiken voor het slapengaan, het kan bijdragen aan een goede nachtrust. 
  • Verzorging: Omdat cederolie geen allergenen bevat, is het ideaal om geur te geven aan verzorgingsproducten, ceder zal niet tot allergische reacties leiden en zelfs de meest gevoelige huidtypes kunnen ermee uit de voeten. In de aromatherapie creëert het ook een rustige sfeer, dus als je het toevoegt aan massageolie, is het heerlijk om bij tot rust te komen.
  • Voor uitwendig gebruik. 

Van Toen biologische etherische cederhout olie ingrediënten en inhoud

Ingrediënten: Cederhout etherische olie*

INCI: Cedrus Atlantica Bark Oil*

* Biologisch

Inhoud: 10 ml

Van Toen biologische etherische ceder olie productkenmerken

  • Verkregen door destillatie van de schors van de cederboom
  • Aroma/geur: Warm en houtachtig
  • Biologisch: SKAL gecertificeerd
  • GMO-vrij, Proefdiervrij, vrij van conserveermiddelen of toevoegingen
  • Herkomst: Marokko

Meer over Van Toen biologische etherische Patchouli olie

Biologische patchouli olie harmonieert perfect met bergamot, lavendel, sinaasappel en citroen. Probeer deze combinaties naar hartelust uit. Vanwege de sterkte van Patchouli is een druppeltje toevoeging aan 1 van de andere oliën vaak al voldoende. 

Patchouli wordt veel ingezet ter verlichting van pijn, bijvoorbeeld in een oliebad, als wrijving, zalf of kompressen, ook bijvoorbeeld bij schimmelinfecties. Hiervoor zijn geen wetenschappelijke onderzoeken die deze werking aantonen. 

Patchouli wordt ook in de verzorgingsproducten gebruikt vanwege een ontstekingsremmende werking, de olie wordt dan toegepast bij geïrriteerde, onzuivere en pijnlijke huid. 

Wat wij het lekkerst vinden aan Patchouli is de onmiskenbare geur, heerlijk! Als je zelf zeep maakt, of parfum, dan is dit je nieuwe vriend. 

Aanwijzingen voor gebruik van etherische olie in het algemeen

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde natuurlijke stoffen. Wees voorzichtig bij het gebruik, je mag ze nooit puur op de huid gebruiken, met uitzondering van een paar essentiële oliën op advies van een aromatherapeut. Gebruik essentiële olie altijd verdund, maximaal 5 druppels op 10 ml dragende olie.

Gebruik een paar druppels in je badwater, in een diffuser in je (woon)kamer of in olie om zo massage-olie te creëren is perfect.

Hou essentiële oliën weg bij kinderen. Als je zwanger bent of als je een hoge bloeddruk hebt, hartproblemen of andere medische aandoeningen, laat je dan adviseren vóór gebruik. Ook als je een zeer gevoelige huid hebt is het beter om even advies te vragen of een testje te doen op een klein stukje van je huid.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.